17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Vătăjelu vrea să-i calce pe urme lui Cristi Chivu

Bogdan Vătăjelu vrea să-i calce pe urme lui Cristi Chivu

Juniorul Bogdan Vătăjelu a semnat un contract pe trei ani cu CS Universitatea Craiova şi îşi doreşte să devină urmaşul lui Cristi Chivu.
Ca şi Vătăjelu, Chivu a evoluat la Reşiţa şi apoi a fost transferat la Ştiinţa, la scurt timp după aceea ajungând la Ajax Amsterdam.

Conducerea CS Universitatea a rezolvat o mare problemă în această pauză competiţională, cea a juniorilor, printre achiziţii numărându-se şi fundaşul stânga Bogdan Vătăjelu, de la CS Metalul Reşiţa. Chiar dacă a fost contactat de echipe din Liga I, jucătorul născut în judeţul Vâlcea a fost impresionat de acest proiect.
„Am avut oferte de la Ceahlăul Piatra Neamţ şi Viitorul Constanţa, din câte am aflat, însă mi-a plăcut foarte mult proiectul acesta, care este pe termen lung, şi vreau să joc în Liga I. În plus, ştiu ce înseamnă Craiova fotbalistică şi nu puteam să refuz oferta“, a afirmat Bogdan Vătăjelu, pentru GdS. Presa centrală a scris că jucătorul a fost dorit şi de echipe străine, din Anglia şi Spania. Fundaşul stânga a fost chiar adversar al CSU, în turul campionatului, atunci când Metalul Reşiţa s-a impus pe stadionul „Ion Oblemenco“, scor 1-3. „A fost un meci foarte bun făcut de echipa la care jucam atunci, am evoluat fără presiune întrucât tocmai plecase antrenorul Alexandru Pelici, şi ne-a ieşit totul în acea partidă. Acum sunt alţi jucători la Craiova, este o echipă de valoare şi cu juniori foarte buni“, a punctat proaspăta achiziţie a CS Universitatea.

Nu se teme de concurenţă

Bogdan Vătăjelu a fost supranumit „noul Chivu“ datorită talentului său, dar şi al parcursului pe care l-a avut Cristi Chivu până când a ajuns la o formaţie de top din Europa. Chivu a început fotbalul la CSM Reşiţa, apoi a ajuns la Craiova şi s-a transferat la Ajax Amsterdam. În schimb, Vătăjelu a evoluat la CSM Râmnicu Vâlcea, s-a mutat la Metalul Reşiţa şi acum a venit în Bănie.
„Cristi Chivu reprezintă un nume prea mare pentru a fi asemănat cu el. Sper ca prin munca mea să demonstrez că îi calc pe urme. Am venit să joc fotbal la Craiova şi sunt convins că ne vom atinge obiectivul, acela de a promova în Liga I“, a mai precizat Vătăjelu. Acesta a găsit varianta ideală pentru el la finalul campionatului. „Cel mai frumos lucru care s-ar putea întâmpla ar fi să ne batem la promovare cu Reşiţa. Nu va fi însă deloc uşor pentru că adversarii din play-off vor fi dificili. Târgu Mureş are o echipă bună, Vâlcea are o formaţie sudată şi joacă împreună de doi ani, Gloria Bistriţa, de asemenea, emite pretenţii la promovare, iar cealaltă echipă din Craiova are jucători buni“, a analizat Vătăjelu grupările care sunt pe primele şase locuri în Liga a II-a, Seria a II-a.
Bogdan Vătăjelu a semnat cu CS Universitatea Craiova un contract pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi, şi nu se teme de concurenţă. „Cu cât concurenţa este mai mare, cu atât mai bine. Ştiu că Velcovici este un jucător foarte bun, am evoluat împotriva lui şi ştiu că joacă bine. Nu are de ce să îmi fie teamă. Cel mai bun să intre pe teren şi să ajute echipa. Asta este cel mai important“, a conchis „noul Chivu“.

A evoluat ca mijlocaş

Bogdan Vătăjelu a început fotbalul la Sporting Râmnicu Vâlcea, fiind descoperit de antrenorul Dan Zguroiu, iar la 16 ani a debutat în echipa secundă a Stelei, în Liga a II-a, unde era pe postul de mijlocaş stânga. A revenit la Râmnicu Vâlcea, la prima echipă a CSM, şi de atunci joacă fundaş stânga.
„Are viteză explozivă, iar, dacă găseşte spaţii, poate fi letal. Şutează bine, aşa că preferă să intre în centru, pe poartă. Aşa a devenit cel mai bun de la grupa sa şi aşa a marcat şi pentru naţionala Under 17, cu Spania şi Portugalia“, l-a caracterizat Dumitru Uzunea, conform Prosport.ro în anul 2010, unul dintre antrenorii de la juniorii Stelei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS