14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U urcă pe podium dacă bate la Mediaş

SCM-U urcă pe podium dacă bate la Mediaş

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova dispută sâmbătă meciul restant cu Gaz Metan Mediaş, partidă din etapa a zecea a Ligii Naţionale, care a fost amânată anul trecut deoarece aceste două echipe aveau meciuri în cupele europene. Partida de la Mediaş va începe la ora 17.15 (Digi Sport) şi se anunţă una echilibrată. Gazdele ocupă locul 11, cu 17 puncte, iar SCM-U se află pe locul şase, cu 20 de puncte. Ardelenii au nevoie de victorie pentru a păstra contactul cu locurile de play-off într-un campionat în care, cu mici excepţii, oricine poate învinge pe oricine.
Cu o victorie la Mediaş, Craiova poate urca pe podium, la egalite de puncte cu formaţia de pe locul doi, CSM Oradea.
Oltenii vor mai avea în luna ianuarie două deplasări în campionatul intern, după partida de la Mediaş urmând să întâlnească pe teren străin echipele BC Mureş, pe 18 ianuarie, şi Steaua, pe 25 ianuarie. La începutul lunii februarie, va urma un meci uşor acasă, cu Farul, apoi un meci dificil, la Oradea.

Toma: Presiunea
e pe adversari

Despre aceste meciuri cu adversari puternici, Marius Toma, managerul echipei craiovene, a spus că SCM-U porneşte ca outsider, presiunea fiind pe echipele care joacă acasă. „Avem deplasări infernale: Mediaş, Mureş, Steaua şi Oradea. Putem spune că ne convine poziţia de outsider, pentru că presiunea este pe echipa adversă. Ei sunt obligaţi să câştige. Cu cei de la Mureş şi de la Oradea ne-am impus deja pe teren propriu. Această poziţie de sparring-partener este foarte bună pentru noi şi putem să facem surpriză oriunde“.
Pivotul Bogdan Popescu, unul dintre jucătorii cei mai constanţi în evoluţii din lotul craiovean, a menţionat că se gândeşte la o victorie sau două dintre cele trei meciuri din deplasare de luna aceasta din campionat: „Avem un început de an extraordinar de greu, trei deplasări dintre care noi ne-am programat să câştigăm una sau două, ca să ne menţinem sus, acolo unde vrem să fim“.
Antrenorul Milan Nisic a recunoscut că echipa a fost un pic euforică după victoria cu campioana CSU Asesoft Ploieşti, iar jocul cu israelienii de la Gilboa nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor tuturor: „Poate după victoria din luna decembrie cu campioana CSU Asesoft Ploieşti am crezut că putem bate pe oricine, dar trebuie să avem răbdare pentru că nu putem obţine rezultate peste noapte“.
Tot luna aceasta, SCM-U Craiova va mai disputa şi două meciuri în Liga Balcanică, pe 14, acasă, cu Kumanovo, apoi prima partidă din retur, în deplasare, cu Levski Sofia, pe 21 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS