9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPauza de iarnă, benefică pentru handbalistele din Bănie

Pauza de iarnă, benefică pentru handbalistele din Bănie

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a cunoscut un reviriment în ultimele partide disputate şi a reintrat în lupta pentru play-off-ul Ligii Naţionale. În ultimele cinci etape, sportivele pregătite de Carmen Amariei au obţinut patru victorii şi au pierdut greu, în deplasare, cu liderul HCM Baia Mare.

Prima parte a campionatului Ligii Naţionale feminine de handbal a fost ciudată, cu o pauză de o lună şi jumătate prilejuită de participarea naţionalei României la Campionatul Mondial din Serbia. Pentru SCM Craiova a fost benefică perioada întrucât antrenoarea Carmen Amariei a reuşit să găsească formula câştigătoare. „Nu suntem la capacitate maximă, însă perioada aceasta a fost bună pentru noi. Am cristalizat relaţiile de joc, ne cunoaştem mai bine şi există omogenitate. Acum avem o dorinţă mult mai mare de victorie“, a afirmat Amariei pentru GdS. Una dintre schimbările vizibile a fost modalitatea în care handbalistele trăiesc jocul, acum fiind mult mai relaxate. „Uşor, uşor, planurile mele încep să dea roade. Le-am insuflat ideea să se dăruiască, să se bucure, să facă totul cu sufletul, să arate adversarului că suntem puternice. Creşte încrederea colectivă“, a mai spus antrenoarea craioveană.

Sistemul competiţional,
unic în Europa

Carmen Amariei a făcut referiri şi la sistemul de desfăşurare a campionatului. În play-off, echipa de pe locul întâi va întâlni formaţia de pe locul patru. În cazul în care ar pierde această confruntare (se joacă 2 din 3), gruparea de pe primul loc ar putea termina campionatul chiar şi pe ultima poziţie a play-off-ului. „Sistemul poate să dezavantajeze anumite echipe, în special pe cele din faţă. Nu ar fi corect ca după un campionat în care a fost pe primul loc, o grupare să nu mai aibă şanse nici măcar la medalii. Un sistem asemănător este în Danemarca, însă acolo echipele păstrează punctele obţinute cu celelalte participante în play-off. Acelaşi lucru se întâmplă şi în play-out. Poţi să termini pe locul şapte şi să pierzi cu ultima clasată. De aceea, le-am spus fetelor că trebuie să câştige fiecare meci“, a punctat Carmen.

La şase puncte
de play-off

Chiar dacă s-a impus în faţa grupării CSM Bucureşti, SCM Craiova continuă să fie departe de primele şase poziţii din clasament. Handbalistele craiovene au rămas pe locul 8, cu 12 puncte, având şase puncte mai puţin decât HC Zalău şi „U“ Jolidon Cluj. Pe locul 7 a coborât CSM Bucureşti, cu 16 puncte. Formaţia craioveană va avea dezavantajul în retur că va evolua în deplasare atât cu Zalău, cât şi cu Cluj. „Ne dorim foarte mult să ajungem în play-off. Chiar dacă va fi greu nu este imposibil. Aşa cum am spus, trebuie să obţinem maximum din fiecare meci, indiferent de cât de greu ar fi“, a mai spus Amariei. O dovadă în acest sens ar fi atitudinea dinaintea jocului de la Roman, HCM fiind pe locul al treilea. „HCM Roman este o echipă bună, dar ne ducem să câştigăm. După evoluţiile din ultimele partide avem dreptul să sperăm la acest lucru. Ştim că HCM Roman are obiective îndrăzneţe în acest an, dar şi noi le avem pe ale noastre şi trebuie să câştigăm“, a conchis Carmen Amariei.
În ultimele cinci meciuri, SCM Craiova a câştigat patru jocuri şi a pierdut unul: 27-21 cu Neptun Constanţa, 21-18 la HCM Vâlcea, 28-24 cu CSM Ploieşti, 25-27 la HCM Baia Mare şi 31-24 cu CSM Bucureşti. Miercuri se va desfăşura ultima etapă a turului, când SCM va evolua în deplasare cu HCM Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS