17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„În retur vom fi mai puternici“

„În retur vom fi mai puternici“

CS Universitatea Craiova îşi va relua de luni pregătirile pentru partea a doua a campionatului din Liga a II-a, seria 2, la finalul căreia trebuie să desfacă şampania şi să sărbătorească promovarea în Liga I. Reunirea echipei va avea loc duminică seară, la restaurantul unui hotel din Craiova, Ovidiu Stângă şi staff-ul său urmând să ia masa alături de jucători şi să poarte primele discuţii despre ce va urma. Fotbaliştii de la CSU nu vor fi prea matinali luni, singurul antrenament al zilei fiind programat la ora 16.00, şi nu va avea loc pe terenul de fotbal, ci pe pista de atletism din cadrul Sălii Polivalente, şedinţa fiind una de „dezmorţire“. Marţi este programată o conferinţă de presă la 11.30, la Sala Polivalentă, în care oficialii olteni vor prezenta planul pregătirii şi alte noutăţi de la echipă, şi un antrenament, tot o şedinţă urmând să se desfăşoare şi miercuri, joi având loc plecarea în primul turneu din Antalya.

„Nu vor fi probleme
cu greutatea“

Contactat telefonic, căpitanul echipei CS Universitatea Craiova, Mihăiţă Pleşan, a afirmat că este convins că nu vor fi probleme cu greutatea după sărbătorile de iarnă, chiar dacă a gustat din toate preparatele tradiţionale. „Mă bucur de ultimele momente din vacanţă, sunt la schi, la Sinaia, cu familia şi încercăm să profităm de vremea frumoasă, deşi regretăm că nu avem zăpadă mare. Nu m-am gândit până acum la reunire, au fost sărbătorile de iarnă şi m-am relaxat alături de copii, a fost foarte bine. Sigur nu voi avea probleme cu greutatea şi cred că nici ceilalţi colegi nu vor avea, pentru că Ovidiu Stângă ne-a dat un program de pregătire pentru vacanţă şi cred că a fost respectat de majoritatea. Acum, dacă o fi un kilogram în plus nu va fi problemă, pentru că o să-l dăm rapid jos“, a spus Pleşan, pentru GdS.
În privinţa părţii secunde a campionatului, Mihăiţă Pleşan este convins că echipa va arăta mult mai bine şi că îşi va atinge obiectivul: „Sunt convins că în retur vom fi mai puternici, pentru că a venit şi Varga şi sigur vor mai veni şi alţii, şi cu o pregătire bună vom face o figură frumoasă şi în retur. Nu ştiu dacă în play-off vor fi aceleaşi echipe care sunt clasate acum pe primele şase locuri, dar ştiu că noi trebuie să promovăm. Sper ca noi să terminăm pe primul loc şi FCU pe locul doi. Nici nu mă gândesc să nu jucăm anul viitor în Liga I“.

Cojocăreanu, repus
în funcţie

Imediat după reluarea activităţii, după sărbători, directorul general Ion Geolgău îl anunţa pe ofiţerul de presă Cosmin Cojocăreanu că se va renunţa la serviciile sale, fără să-i reproşeze ceva, în locul acestuia fiind numit Liviu Bistriceanu. Cojocăreanu ar fi trebuit să-şi rezilieze contractul cu CSU încă de săptămâna trecută, dar momentul s-a tot amânat, până ieri (vineri – n.r.) mai exact. La întâlnirea cu oficialul CSU, în care ar fi trebuit să predea ce avea pe gestiune, Cosmin Cojocăreanu a avut o surpriză: i s-a spus să uite discuţia anterioară pentru că rămâne în funcţie. Drept urmare, CS Universitatea Craiova are în momentul de faţă doi ofiţeri de presă, Liviu Bistriceanu urmând să apară mai mult la conferinţe, în timp ce Cojocăreanu se va ocupa de „urcatul“ informaţiilor pe site-ul csuc.ro. Ţinând cont de ultimele evenimente, relaţiile cu reprezentanţii mass-media şi imaginea CS Universitatea ar trebui să se îmbunătăţească vizibil.

Stănia, 50 la sută
spre CSU

Aşa cum anunţam încă din numărul de joi, fundaşul Vasile Marius Stănia, devenit liber de contract după experienţa de la FC Universitatea, ar putea semna cu CSU, în acest sens purtând o discuţie vineri dimineaţă cu directorul general Ion Geolgău. „Aşa este, am fost astăzi (vineri – n.r.) la club şi am discutat cu domnul Geolgău, care mi-a propus să vin să joc momentan pentru echipa a doua, urmând să fac saltul la seniori pe parcurs, în funcţie de randamentul meu. Nu am oferit nici un răspuns, pentru că mai am două propuneri din Liga a II-a şi vreau să cântăresc bine situaţia înainte de a lua o decizie“, a declarat Stănia, pentru GdS.
Tot vineri ar fi trebuit să se discute şi varianta ca Florin Dumitru să fie cooptat la centrul de copii şi juniori, dar întâlnirea a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS