24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă - Echipa feminină de spadă a României, la debutul în noul sezon competiţional

Scrimă – Echipa feminină de spadă a României, la debutul în noul sezon competiţional

Echipa feminină de spadă a României, vicecampioană europeană în 2013 şi medaliată cu bronz la Mondiale, se află în pragul debutului noului sezon competiţional, care va avea loc efectiv în perioada 17-19 ianuarie, odată cu Cupă Mondială de la Doha (Qatar), notează Agerpres. Ana Maria Brânză, Simona Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbârcia vor participa la concursul de la Doha (Qatar), pe 17 şi 18 ianuarie fiind programate întrecerile probei individuale, iar pe 19 ianuarie va avea loc concursul pe echipe. Ana Brânză, campioana europeană en titre, a câştigat acest concurs în 2009, iar anul trecut a terminat pe locul al doilea. 

Delegaţia României va fi condusă de antrenorul Octavian Zidaru (60 de ani), care a precizat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă că pregătirile pentru noul sezon au început încă de la 1 octombrie 2013. ”Am avut o perioadă de readaptare la efort, am trimis fetele la competiţii de o mai mică amploare, am avut un stagiu de pregătire fizică la Moeciu, iar acum facem exerciţii de îmbunătăţire a tehnicii”, a explicat Zidaru. 
Legat de Cupă Mondială de la Doha, Zidaru ar vrea ca ”Ana Maria Brânză să urce pe podium. Dar mă interesează foarte mult şi întrecerea pe echipe. Orice punct pe care-l obţinem contează foarte mult în clasament, iar în funcţie de el putem avea un culoar bun la Campionatul Mondial şi chiar la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Rio”. 
Octavian Zidaru nu a exclus ca Anca Măroiu, Simona Gherman şi Loredana Dinu, retrase din echipă după JO de la Londra, să revină la lot: ”Orice e posibil. Vreau să spun că ele sunt oricând binevenite, dar trebuie să-şi câştige locul în echipă”. 
Antrenorul lotului feminin de spadă a subliniat că pentru 2014 gândul este ”doar la medalii. Trebuie să aducem medalii şi în 2014, atât la Campionatele Europene, cât şi la Campionatele Mondiale. Echipa deja s-a cristalizat şi eu spun că în acest an se va stabiliza, va fi mai matură”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS