12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportKovac: Dacă ne facem jocul, batem pe Galil Gilboa

Kovac: Dacă ne facem jocul, batem pe Galil Gilboa

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă astăzi (ora 19.00), acasă, în Liga Balcanică. Adversara oltenilor va fi formaţia Galil Gilboa, din Israel, câştigătoarea acestei competiţii în ultimele două sezoane.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova începe anul 2014 în forţă. Jucătorii pregătiţi de Milan Nisic vor evolua astăzi în Liga Balcanică, pe teren propriu, de la ora 19.00, în compania celei mai valoroase echipe din această competiţie, Galil Gilboa, din Israel, nimeni alta decât câştigătoarea trofeului în ultimii doi ani.
Numele adversarului, dar şi valoarea echipei din Israel nu-i sperie pe craioveni, care s-au înscris, în premieră, în această competiţie nu doar ca să meargă în excursie, ci şi să obţină rezultate.
Mirko Kovac, jucător cu evoluţii din ce în ce mai bune pentru SCM-U Craiova, a spus că, dacă echipa sa va face un joc bun, nu contează adversarul: „Dacă jucăm la capacitate maximă, dacă ne facem jocul nostru, putem câştiga“.
Şi managerul echipei craiovene, Marius Toma, speră că jucătorii vor oferi spectatorilor un nou meci de vis, după ce în luna decembrie Travis Bureau şi colegii săi au învins campioana CSU Asesoft Ploieşti: „Întâlnim cel mai puternic adversar din Liga Balcanică. Nu întâmplător au câştigat ultimele două ediţii. Vin dintr-un baschet puternic, au un buget extraordinar. Au jucători foarte bine cotaţi pe piaţa internaţională, cu câteva individualităţi de marcă. Avem şansele noastre. Ne dorim victoria, dar nu e bine să părem un pic lipsiţi de modestie şi să ne hazardăm în a da un pronostic. Un spectacol baschetbalistic dublat de un rezultat pozitiv ar fi extraordinar. Ne conferă un atu fantastic faptul că jucăm acasă. Atmosfera dacă este la nivelul celei de care am beneficiat la meciul cu Asesoft este un mare plus pentru echipă“.

Uriaşul Tyler, pe parchet

În tabăra craioveană, starea de spirit este excelentă după rezultatele bune obţinute pe final de 2013. În plus, antrenorul nu se confruntă cu probleme medicale în lot.
În meciul cu Gilboa va debuta în echipa SCM-U şi pivotul american James Tyler, un uriaş de 2.18 metri şi 150 de kilograme, iar prezenţa sa în teren ar trebui să aducă un plus sub ambele panouri.

Meciuri din trei în trei zile

Meciul de astăzi, al treilea pe teren propriu pentru olteni, contează pentru etapa a opta din Liga Balcanică. Înaintea confruntării din Polivalentă SCM-U Craiova, care a disputat şapte partide, ocupă locul şase, cu zece puncte, la egalitate de puncte cu adversarii de astăzi, aflaţi pe locul cinci, dar echipa din Israel are un meci mai puţin disputat. Primul loc este ocupat de echipa din Kumanovo (14 puncte, opt meciuri), pe doi se află Sigal Priştina (7 meciuri, 12 puncte), podiumul fiind completat de KK Kozuv (8 meciuri, 12 puncte). Primele două clasate la finalul returului vor accede în semifinale, alături de alte două echipe clasate pe primele două poziţii la un turneu de recalificare la care vor participa ocupantele locurilor 3-6 la finalul returului.
Pentru SCM-U Craiova urmează o perioadă încărcată, cu meciuri din trei în trei zile, oltenii urmând să joace pe 11, 14, 17, 21 şi 25 ianuarie, în campionat, cu echipe de prim-plan, cât şi în Liga Balcanică. Intrarea la meci va costa şapte lei, pentru că se joacă cuplaj cu partida de handbal feminin de la ora 16.00, dintre Craiova şi CSM Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS