Acasă Sport Flori pentru Ion Oblemenco

Flori pentru Ion Oblemenco

-

\n

Componenţi ai Craiovei Maxima, majoritatea angajaţi ai CS Universitatea Craiova, au depus ieri, de Sfântul Ion, buchete de flori şi au aprins lumânări la mormântul fostului mare fotbalist Ion Oblemenco din cimitirul Ungureni. Au fost prezenţi Ion Geolgău – director general la CSU, Nicolae Tilihoi – director sportiv la CS U, Nicolae Negrilă, Johnny Împuşcătoiu, scouterii Nae Ungureanu şi Costică Donose, ultimul fiind însoţit de fiul său, Alin Donose. Au mai fost prezenţi şi câţiva dintre antrenorii de la centrul de juniori al clubului CSU Craiova, în speţă Ion Ciocan, Dandu Ustabacieff, Daniel Mogoşanu, Alin Dobrotescu şi Dan Păsărin, dar şi Bogdan Pâncu, directorul de la CSJ Ştiinţa „U“ Craiova.

„Îi purtăm un mare respect“

Foştii mari jucători Nicolae Tilihoi şi Ion Geolgău au avut cuvinte frumoase la adresa „Tunarului“, depănând şi câteva amintiri.
„Sigur că în memoria marelui nostru fotbalist şi cel mai mare golgheter al României, Ion Oblemenco, trebuie să fim aici. Îi purtăm un mare respect, pentru că ne-a fost nu numai coleg de echipă, ci şi antrenor, şi pentru că odată cu el au început, de fapt, proiectele mari ale Craiovei şi victoriile memorabile ale Universităţii. E o zi frumoasă, trebuie să vorbim la superlativ de cei care au făcut lucruri deosebite pentru fotbalul craiovean şi pentru România, şi din respect pentru dânsul ne-am reunit astăzi (ieri – n.r.) o parte din Craiova Maxima şi centrul de copii şi juniori al CSU, pentru a-i mulţumi pentru ce a făcut. Amintiri cu Ion Oblemenco avem destule şi deosebit de plăcute. Îmi aduc aminte că în 1976, când am venit la Universitatea Craiova, fiind şi căpitanul naţionalei de tineret a României, după primul antrenament pe care l-am făcut pe «Central» am făcut cu el câteva centrări şi reluări la poartă. Felul în care centram eu i-a plăcut şi cred că i-a plăcut ce jucam eu atunci şi de asta am ajuns foarte uşor şi repede titular. Cred că în perioada din 1976 până a plecat la CSU Galaţi a marcat trei-patru goluri din centrările mele şi mă bucur enorm că am fost coleg cu dânsul. După aceea, a fost antrenorul nostru şi am câştigat campionatul şi cupa împreună, şi pentru asta noi trebuie să-l respectăm, pentru ce a făcut în viaţă. Dumnezeu să-l odihnească“, a spus Nicolae Tilihoi. Acesta a fost completat de Ion „Gheorghiţă“ Geolgău: „Nea Nelu Oblemenco, Dumnezeu să-l odihnească, astăzi (ieri – n.r.) şi-ar fi serbat alături de noi ziua numelui şi mulţumesc lui Dumnezeu că l-am apucat jucând. Eram copil în perioada anilor 1970 şi l-am cunoscut destul de bine. Am fost unul dintre protejaţii dânsului. E greu să nu-ţi aduci aminte de dânsul atunci când este Sfântul Ion, pentru că Oblemenco, în opinia mea, este jucătorul cel mai important din istoria fotbalului craiovean. Acum mulţi ani, în 1996, ştiţi povestea, când s-a stins din viaţă, ne-a provocat o mare durere în suflet. Acum trecem pe la mormântul dânsului şi, cu ocazia numelui, mi-am adus aminte în club mai multe evenimente comune. Eram mic pe atunci, stăteam în umbra dânsului şi aşa am avut ce să povestim astăzi. Dumnezeu să-l odihnească şi «La mulţi ani!» pentru cei care îşi serbează ziua numelui“.

N-au fost uitate nici celelalte glorii

După vizita la Ungureni, componenţii Craiovei Maxima şi restul grupului s-au îndreptat spre cimitirul Sineasca pentru a aduce un omagiu şi altor foşti fotbalişti dispăruţi dintre noi, şi anume Costică Ştefănescu, Zoli Crişan şi Cristi Neamţu. Nu a fost uitat nici Petre Deselnicu, fiind aprinse lumânări şi la cavoul celui alintat „Tai Pan“ de la cimitirul ortodox din Mofleni. „Am zis că nu putem să-i trecem cu vederea pe ceilalţi mari jucători ai Universităţii. Pentru că tot ne-am întâlnit astăzi cu toţii, am hotărât să le aprindem o lumânare şi lui Ştefănescu, Crişan, Neamţu şi Deselnicu, persoane dragi nouă“, a explicat Nae Ungureanu.
„Maximii“ şi ceilalţi antrenori ai CS Universitatea Craiova s-au dus apoi la sediul clubului, unde au închinat un pahar cu sărbătoriţii zilei, Ion Geolgău, Ion Ciocan, Ion Petrişor şi Ion Împuşcătoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...