19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSârbii de la SCM-U n-au timp să sărbătorească Crăciunul

Sârbii de la SCM-U n-au timp să sărbătorească Crăciunul

Baschetbaliştii şi voleibaliştii sârbi, dar şi handbalista ucraineană Iulia Snopova vor fi ocupaţi cu antrenamentele şi nu vor putea sărbători ca la carte Crăciunul pe rit vechi.

Baschetbaliştii şi voleibaliştii sârbi de la SCM-U Craiova sărbătoresc astăzi Crăciunul pe rit vechi. Numai că jucătorii Nemanja Maric şi Mirko Kovac nu au timp să chefuiască deoarece, spre deosebire de colegii lor de alte naţionalităţi, care au sărbătorit Naşterea Domnului pe 25 decembrie, ei au programate două antrenamente astăzi. Şi antrenorul sârb al echipei, Milan Nisic, va sărbători tot prin muncă Crăciunul.
Pentru că echipa se află înaintea unui meci important, cu Galil Gilboa din Israel, joc programat mâine, de la ora 19.00, în Polivalentă, iar al doilea antrenament al zilei de astăzi va avea loc seara, este foarte puţin probabil ca jucătorii să aibă parte de o cină festivă.
„Sportivii sunt profesionişti şi nu au timp să sărbătorească, mai ales că acum au parte de un program de pregătire fizică şi tactică. S-au obişnuit de atâţia ani să fie departe de familie de sărbători şi să nu poată petrece“, a spus ieri Marius Toma, managerul echipei din Bănie.
Şi în echipa masculină de volei, vicecampioana României, sunt trei jucători sârbi care sărbătoresc astăzi Crăciunul: Vladimir Jovic, Nemanja Stevanovic şi Vladan Aleksic. Chiar dacă vor disputa primul meci oficial abia pe 25 ianuarie, jucătorii antrenaţi de Dan Pascu nu vor avea astăzi liber, urmând a se prezenta la antrenamente în Polivalentă.
Singura stranieră din lotul echipei feminine de handbal SCM Craiova, ucraineanca Iulia Snopova, sărbătoreşte şi ea, tot prin muncă, Naşterea Domnului. Echipa sa se antrenează intens pentru meciul de mâine, de pe teren propriu, cu CSM Bucureşti. Partida va începe la ora 16.00.

Căpuşan contină până în vară

Începutul anului nu a adus noutăţi în lotul echipei masculine de baschet SCM-U Craiova. Se pare că prestaţia bună din finalul partidei cu campioana CSU Asesoft Ploieşti, din luna decembrie, câştigată de olteni, l-a ajutat pe Andrei Căpuşan să rămână la echipă. Înţelegerea sa iniţială expira la sfârşitul lunii decembrie, iar oficialii clubului au decis să-i prelungească contractul până la finalul sezonului.
O situaţie incertă are un alt român din lot, Viorel Mocanu, starea sa de sănătate fiind una îngrijorătoare pentru staff. Pentru că perioada de transferuri a fost prelungită până la 28 februarie, faţă de 5 ianuarie cum era în anii trecuţi, antrenorul Nisic nu se grăbeşte să achiziţioneze jucători. „Suntem interesaţi de un român de valoare, care să mărească rotaţia, dar mai aşteptăm pentru că în această perioada piaţa este strânsă“, a spus Marius Toma, managerul echipei.

Tyler debutează mâine

La meciul de mâine cu israelienii de la Galil Gilboa, deţinătorii trofeului Ligii Balcanice în ultimii doi ani, va debuta şi uriaşul american din lotul Craiovei, James Tyer. Pivotul de 2,18 metri şi 150 kg nu a fost inclus în lot pentru meciul cu Asesoft, iar Marius Toma consideră că decizia antrenorului Nisic de a-l ţine pe Tyler în afara lotului a fost una inspirată. „Tyler a contribuit mult la victoria în faţa campioanei Asesoft, deşi nu a jucat. Antrenorul prahovenilor a făcut tactica crezând că Tyler va juca şi a băgat în lot străini mari, lăsându-l pe dinafară pe Mohamed, un aruncător excelent de la trei puncte. Astfel, pentru noi a fost mai uşor să marcăm de la distanţă“, a mai spus Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS