18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Blatter, Platini şi Barroso deplâng "pierderea unei legende" a fotbalului, Eusebio

Fotbal – Blatter, Platini şi Barroso deplâng „pierderea unei legende” a fotbalului, Eusebio

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi conducătorul UEFA, Michel Platini, au deplâns, astăzi, „pierderea unei legende” a fotbalului, după anunţul privind decesul fostului atacant portughez Eusebio, informează Mediafax.

„Fotbalul a pierdut o legendă. Dar Eusebio va rămâne mereu printre cei ai mari. Eusebio a fost ambasador FIFA. Ne va lipsi mult. Odihneşte-te în pace, Pantera Neagră”, a notat Joseph Blatter pe Twitter.
La rândul său, Michel Platini a declarat pentru site-ul oficial al UEFA că lumea fotbalului a pierdut astăzi unul din cei mai mari jucători. „Astăzi fotbalul a pierdut unul din cei mai buni jucători. Pe teren, Eusebio a fost o adevărată legendă, atât în tricoul Portugaliei cât şi în cel al echipei Benfica. În afara terenului el a fost un adevărat ambasador al fotbalului portughez. A fost mai mult decât un fotbalist. Un om bun şi încântător. Eusebio ne va lipsi mult”, a subliniat Platini.
La scurt timp şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că este o zi tristă pentru fotbalul portughez şi cel mondial: „Sincere condoleanţe familiei lui Eusebio şi tuturor portughezilor”.
Fostul atacant portughez Eusebio da Silva Ferreira (71 de ani) a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Lisabona, din cauza unui stop cardiorespirator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS