13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: Avem o şansă şi vom lupta pentru calificare

Pascu: Avem o şansă şi vom lupta pentru calificare

http://www.youtube.com/watch?v=MDPwzERPpdI

După o săptămână în care au parcurs câteva mii de kilometri, voleibaliştii de la SCM-U Craiova au revenit acasă şi se pregătesc pentru meciul de mâine din Cupa CEV, cu vicecampionii Franţei, Arago de Sete. Învinşi cu 3-1 în tur, antrenorul Dan Pascu şi jucătorii săi nu şi-au luat gândul de la calificare în sferturile de finală ale competiţiei.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova mai au o zi la dispoziţie să se pregătească pentru meciul-retur cu echipa franceză Arago de Sete, din optimile Cupei CEV. Partida se va juca mâine, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă din Bănie, şi porneşte de la scorul de 3-1 pentru vicecampioana din Hexagon. Conform noului cod de punctaj, se califică mai departe echipa care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe, iar dacă SCM-U Craiova câştigă cu 3-0 sau 3-1 partida de mâine, se va mai juca un set de aur, până la 15.
Acest lucru şi-l doresc antrenorii şi jucătorii craioveni, care, după ce au mai înfruntat o dată echipa din Sete, săptămâna trecută, tratează cu optimism confruntarea de mâine. „Jucăm pe teren propriu, avem o sală în care ne simţim foarte bine, un public care ne susţine. Adversarul este foarte valoros şi reprezintă o forţă în Europa, dar atâta timp cât avem o şansă vom lupta până la capăt. Sper să câştigăm, dar nu pot face nici o promisiune legată de calificare pentru că, aşa cum am spus, adversarul este foarte puternic“, a spus ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Dan Pascu, managerul-antrenor al craiovenilor.

Lucrează la preluarea din serviciu

După meciul-tur, tehnicianul oltean a găsit punctul slab al echipei sale, preluarea din serviciu, şi lucrează la remedierea problemei: „În Franţa ne-a pus probleme preluarea din serviciu. Adversarii au servit foarte bine din punct de vedere tactic. Ne-am propus ca la acest meci să ne organizăm mai bine la capitolul ăsta şi să aducem mingea pe fileu. În momentul în care vom reuşi acest lucru suntem o echipă periculoasă.
Lupta nu se va da în linia a doua, ci pe fileu, unde avem jucători tehnici, care pot oricând să găsească soluţii pentru finalizare“.
Jucătorii craioveni au avut o evoluţie promiţătoare la Sete şi, deşi nu pot compara adversara de mâine cu echipa olandeză pe care au eliminat-o în primul tur al acestei competiţii, cred că pot emite pretenţii la promovare.
„Jocul ne dă mari speranţe că putem să mergem mai departe. În tur am făcut un meci foarte bun. Şi ei traversează o perioadă încărcată, cu multe meciuri. Sper să facem o partidă foarte bună şi să ne apropiem la 50 la sută şanse de calificare. Să ajungem la setul de aur şi acolo va fi o loterie, echivalentul loviturilor de departajare la fotbal. Ştim exact ce joacă. Mai greu va fi să îi oprim, pentru că sunt jucători foarte puternici şi pot face diferenţa. Lipsa noastră de experienţă în cupele europene, ca şi echipă, va trebui să o suplinim cu dăruire“, a afirmat Laurenţiu Lică, jucător care a evoluat destul de mult în campionatul francez şi chiar a învins echipa din Sete.

Oboseala, adversar
de temut

Antrenorul Dan Pascu a mărturisit că adversarul cel mai de temut pentru voleibaliştii săi este oboseala, după ce în doar câteva zile sportivii de la SCM-U au străbătut mii de kilometri, cu avionul, cu escală la Istanbul, apoi cu autocarul, până la Şimleul Silvaniei.
„Oboseala este cel mai mare duşman al nostru. Am venit joi dimineaţă, la 5.30, din Franţa, am plecat vineri, la 8.00, cu microbuzul la Şimleu, am făcut 11 ore, iar după meci am ajuns acasă la cinci şi ceva dimineaţa. Principalul meu obiectiv e să ţin echipa într-o stare bună ca activitate. În ciuda oboselii acumulate, echipa a avut tonus. Fac tot posibilul să gestionez bine factorul acesta. Avem numai meciuri grele şi înghesuite“.

Dumitrache, aut o lună

La meciul de la Şimleul Silvaniei, câştigat de olteni cu 3-1, jucătorul craiovean Mihai Dumitrache a suferit o accidentare care îl va ţine departe de teren aproximativ o lună. „Dumitrache, un jucător de bază, are ruptură la muşchii gemeni de la piciorul drept. Trei-patru săptămâni e scos din circuit. A început deja tratamentul. Avem o oarecare şansă că mai sunt trei meciuri în această lună, cu francezii, Baia Mare şi Zalău, şi are timp să se refacă. Am jucători de valoare pe fiecare post, care oricând pot suplini cu brio titulari din prima echipă şi nu îmi fac probleme. Chiar pot să îl remarc pe Voinea, care l-a înlocuit foarte bine pe Dumitrache la Şimleu“, a completat Pascu.
La rândul său, Florin Voinea, prezent la conferinţa de presă, a mărturisit că postura de jucător de rezervă era nouă pentru el: „Pentru mine este o noutate că sunt rezervă la Craiova, pentru că peste tot am fost titular, dar acest lucru m-a motivat. Încerc să muncesc mai mult şi să mi se ofere o şansă. Sper ca în meciul cu Sete să facem o figură frumoasă şi să am o şansă în plus să joc“.
Şi Lică crede că Voinea îl va înlocui cu succes pe „Bombardierul“ Dumitrache: „Chiar dacă pierderea lui Dumitrache va cântări foarte mult, sunt încrezător că vom întări partea de apărare, cu Voinea, cu Bratosin, care abia aşteaptă să intre în teren“.
În această dimineaţă, la Polivalentă se va monta suprafaţa de joc folosită de craioveni în meciurile din cupele europene.

Fetele, învinse de Blaj

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au jucat, aseară, pe teren propriu, în compania echipei Alba Blaj şi au fost învinse cu scorul de 3-2 (23-25, 19-25, 25-16, 25-20, 15-8),  şi încheie turul de campionat pe locul şase. Şi runda viitoare, prima din retur, craiovencele vor juca tot acasă, cu CSM Lugoj, partida urmând să se dispute luni, 16 decembrie, în cuplaj cu meciul de volei masculin SCM-U Craiova – Explorări Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS