9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Mourinho este sigur că Steaua va câştiga puncte în această grupă

Fotbal – Mourinho este sigur că Steaua va câştiga puncte în această grupă

Tehnicianul echipei Chelsea, Jose Mourinho, a declarat, luni, la Arena Naţională, că Steaua este o echipă bună, organizată, care merită să joace în grupele Ligii Campionilor, precizând că este sigur că formaţia antrenată de Laurenţiu Reghecampf va obţine puncte în Grupa E. „Steaua a arătat că merită să joace în grupele Ligii Campionilor. Sunt sigur că Steaua va câştiga puncte în această grupă pentru că poate pune probleme oricărei echipe”, a spus Mourinho, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Întrebat ce jucători de la Steaua l-au impresionat, tehnicianul portughez a răspuns: „Nu sunt aici ca să-i motivez pe jucătorii Steleii. Steaua este o echipă organizată, cu un antrenor bun. Este bine pentru jucătorii mei că au pierdut în primăvară, pentru că acum suntem cu un pas înainte, acum ei ştiu că Steaua este o echipă bună”.

Schimbările survenite la cele două echipe de la meciul disputat în primăvară, la Bucureşti, în Liga Europa (scor 1-0 pentru Steaua) avantajează echipa română, mai omogenă, crede Mourinho. „Steaua este aceeaşi cu cea din primăvară. Are aceiaşi jucători, acelaşi antrenor, aceeaşi structură şi a pierdut doar un jucător important. Grupul este mai motivat după câştigarea campionatului şi mai experimentat. Chelsea are aceiaşi jucători, dar un alt manager, cu o altă filozofie. Am nevoie de timp pentru a-mi implementa strategia, de aceea nu suntem în vârful clasamentului”, a explicat portughezul.

Referindu-se la starea terenului, afectat de ploia care cade la Bucureşti de mai mult de o zi, Mourinho este convins că gazonul se va prezenta în condiţii optime, după ce organizatorii au închis acoperişul mobil al Arenei Naţionale. „Cu vremea nu poţi face prea multe, dar stadionul are acoperiş şi există condiţii pentru a face un gazon bun. De acest lucru sunt răspunzătoare Steaua şi UEFA”, a precizat el.

Mourinho crede că patronul Stelei, Gigi Becali, se bucură de performanţele echipei sale, chiar dacă este la închisoare, menţionând că este totuşi păcat că acesta nu se poate bucura din tribune de primul meci pe teren propriu în Liga Campionilor pentru elevii lui Reghecampf. „Îl ştiu de mulţi ani, dar nu ştiu ce i s-a întâmplat. Sper că unde este acum se bucură de performanţele Stelei. Îi urez să fie fericit acolo unde este, sigur este mândru de jucătorii săi. E păcat că nu se poate bucura de primul meci acasă în Liga Campionilor. Sper că se va bucura de meci de la televizor”, a afirmat managerul.

Jose Mourinho a devenit iritat când un jurnalist britanic l-a întrebat despre neconvocarea mijlocaşului belgian Kevin De Bruyne. „Este fantastic, pentru că nu mă întrebaţi nimic de Juan Mata. Trei săptămâni m-aţi întrebat de Mata, de ce nu joacă. Acum mă întrebaţi de De Bruyne. Nu sunteţi interesaţi de jucătorii care joacă, sunteţi interesaţi doar de cei care nu joacă. A fost decizia mea. Nu mi-a plăcut cum a jucat cu Swindon şi nici cum s-a antrenat. El mă cunoaşte de nouă ani (n.r. – arătând spre Frank Lampard) şi ştie că mai fac greşeli, dar încerc să fiu corect tot timpul”, a spus antrenorul, înainte de a părăsi sala de conferinţe de la Arena Naţională.

Partida Steaua – Chelsea Londra, contând pentru etapa a doua a Grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa, mâine, de la ora 21.45 (TVR 1, Digi Sport 1), pe Arena Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS