11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA plouat cu „roşii“ la Târgu Mureş

A plouat cu „roşii“ la Târgu Mureş

CS Universitatea Craiova a fost la un pas să obţină un rezultat foarte bun la Târgu Mureş, terminând în final la egalitate cu formaţia din localitate, ASA, scor 1-1, într-o partidă contând pentru runda a 4-a din Liga a II-a, seria 2. Alb-albaştrii au deschis scorul prin Daniel Opriţa, în minutul 67, după o centrare venită de pe partea dreaptă de la Marian Cârjă. Gazdele au restabilit egalitatea în prelungiri, Izvoranu a comis un fault în careu asupra lui Buhăescu, iar arbitrul central Istvan Kovacs a arătat punctul cu var, Bumba fiind cel care a transformat lovitura de pedeapsă (‘90+3). La această fază Silviu Izvoranu a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat, el nefiind singurul jucător care a primit „roşu“ în acest joc, alţi doi fotbalişti fiind sancţionaţi de „central“. Primul eliminat a fost din tabăra gazdelor, Szilagyi părăsind terenul în minutul 24, după un gest nesportiv, călcându-l intenţionat pe gleznă pe Dragu, jucător pe care-l faultase şi era întins pe jos, dar tuşierul Miclos Nagy a fost pe „fază“ şi i-a transmis cele văzute colegului de la centru. Tot atunci a fost trimis în tribune şi „secundul“ gazdelor, Radu Alexandru, pentru proteste la adresa brigăzii de arbitri. Egalitatea numerică a fost restabilită în minutul 76, când nou-intratul Dragoş Dragalina a avut o intrare întârziată asupra lui Bumba şi a văzut direct cartonaşul roşu. Asta a fost în teren, în timpul regulamentar de joc, însă Kovacs a mai arătat două „roşii“ după ultimul fluier, lui Cioinac, de la ASA, şi lui Pleşan, de la CSU, întrucât jucătorii s-au luat la bătaie în drumul spre vestiare, incidentul urmând să fie discutat în viitoarea şedinţă a Comisiei de Disciplină.
În minutul 59, CSU a marcat un gol prin Dragu, anulat eronat pentru ofsaid, reluările tv dovedind că jucătorul Craiovei se afla în poziție regulamentară. Şi gazdele au avut un gol anulat, al lui Vîrtic, în cazul acestuia fiind vorba de un fault în atac.
ASA Târgu Mureş: Caparco – Homei (‘79, Hanca), Vîrtic, Patriche, L. Szilagy – Cioinac, Al. Dan – Bumba, Buhuşi (‘61, Miclea), Buhăescu – A. Creţu (‘24, Aniţoiu). Antrenor: Edi Iordănescu.
CS Universitatea: Brac – Cârjă, Ljubinkovic, Izvoranu, I. Stancu – Ad. Ionescu (‘66, Dragalina), Pleşan – Dragu, Precup (‘45, Sin), Opriţa (‘83, Pătraşcu) – A. Voinea. Antrenor: Erik Lincar.
Cartonaşe galbene: Vârtic / Cârjă, Izvoranu (2).
Cartonaşe roşii: Szilagyi (‘24), Cioinac (după fluierul final) / Dragalina (‘76), Izvoranu (‘90+3), Pleşan (după fluierul final).
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Istvan Micloş Nagy, Adrian Mărginean.

Lincar: Este regretabil ce s-a întâmplat

La finalul partidei de la Târgu Mureş, antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Erik Lincar, a afirmat la conferinţa de presă că echipa sa a scăpat printre degete o victorie pe care a avut-o la îndemână. „A fost un meci aprig la finalul căruia ambele echipe se pot declara mulţumite de rezultat. Regret că echipa mea nu a obţinut victoria şi am reuşit doar trei puncte în patru etape. Este regretabil ce s-a întâmplat după joc, dar acestea s-au datorat tensiunilor generate de declaraţiile directorului din Târgu Mureş, Daniel Stanciu. Nu pot să-mi imaginez că jucătorii mei ar face aşa ceva şi că Iordănescu şi-a adus aceşti jucători şi are multă încredere, poate să se gândească la aşa ceva“, a spus Erik Lincar, conform liga2.ro.
„Din surse sigure, ştim că au fost contactaţi jucători din echipa noastră de nişte intermediari apropiaţi echipei craiovene şi ne-am luat măsuri de siguranţă, i-am avertizat pe jucători de consecinţe. Am un mesaj pentru Erik Lincar: să-şi folosească ceea ce a învăţat la şcoala de antrenori şi experienţa sa ca jucător, să nu recurgă la alte metode. Am solicitat o brigadă de arbitri de Liga I şi sper ca aceştia să nu facă altceva decât să aplice regulamentul“, a afirmat înainte de joc Daniel Stanciu.
Când i s-a specificat că nu despre el este vorba în declaraţii, ci de unii intermediari, Erik Lincar a „explodat“: „Voi aţi înnebunit? Să terminăm cu suspiciunile. Dacă ar fi să se întâmple aşa ceva, ar trebui să se intervină la candidatele la promovare, nu la Târgu Mureş. Eu nu am făcut şi nu voi face nimic imoral. La mine nu este puroi, la alţii este. Cred că la ora actuală şi Liga I este cea mai curată din ultimii 10-15 ani, iar Liga a II-a, mai ales seria a doua, este foarte curată şi echilibrată“, a punctat tehnicianul CS Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS