15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEdi Iordănescu, precaut cu CSU

Edi Iordănescu, precaut cu CSU

După debutul slab de campionat, CS Universitatea Craiova încearcă să se remonteze în jocul de sâmbătă, de la ora 21.00, din deplasare, cu ASA Târgu Mureş, această confruntare fiind decisivă şi pentru Erik Lincar, al cărui obiectiv este câştigarea celor trei puncte. La fel ca şi alb-albaştrii, echipa din Târgu Mureş este conştientă de importanţa acestui joc şi pregăteşte cu atenţie confruntarea, antrenorul Edi Iordănescu afirmând, pentru GdS, că se aşteaptă la o partidă viu disputată.
„Ne aşteaptă un meci greu cu CSU Craiova, deschis oricărui rezultat. Se întâlnesc două echipe formate în această vară, pentru că nu numai CSU are un lot nou, şi noi am cooptat 16-17 jucători noi. Şi la noi este problemă cu omogenitatea. Ei au mulţi fotbalişti cu experienţă, acum au venit şi Pleşan, şi Izvoranu, deci doi jucători foarte valoroşi, şi, ţinând cont că au avut un debut de sezon mai puţin fast, au doar două puncte, şi au pierdut şi meciul trecut sunt convins că vor veni să câştige. Dar şi noi ne pregătim foarte bine şi vom face tot ce-i posibil ca să învingem. Noi am câştigat un meci şi am făcut un egal, iar runda trecută am pierdut pe final de meci. Suntem ceva mai liniştiţi. Repet, avem un lot nou şi foarte tânăr, spre exemplu, la înfrângerea de la Satu Mare, cu Olimpia, am folosit patru jucători de 19 ani, doi de 22 şi mai mulţi de 23. Nu am mizat nici pe portarul Caparco, suspendat, dar acum va reveni. Sunt ceva probleme medicale cu Bumba, Alexandru Buhuş şi Hanca, însă sunt şanse mari să-i recuperăm până la ora meciului“, a spus Edi Iordănescu, pentru GdS.
Fiul fostului selecţioner al României a comentat şi pe tema intenţiei de a demisiona, dar şi despre obiectivele sale cu ASA Târgu Mureş. „S-a înţeles greşit săptămâna trecută. Eu am vrut să demisionez înainte de meciul cu Satu Mare, nu după. Am avut o problemă personală, de percepţie a fotbalului românesc, pe care care nu aş vrea să o divulg. Nu se mai pune problema să plec acum, mă voi adapta, nu am încotro. Eu am contract cu ASA Târgu Mureş timp de doi ani, iar obiectivul meu pentru primul sezon este crearea unei echipe competitive, abia apoi vom ataca promovarea. Acum, dacă lucrurile merg bine şi vom fi acolo, în faţă, cu siguranţă că nu ne vom da la o parte şi vom încerca revenirea pe prima scenă chiar din acest sezon“, a punctat Edi Iordănescu.

Gugu, doar spectator

În tabăra celor de la ASA Târgu Mureş se regăseşte şi un tânăr jucător de mare perspectivă craiovean, Costinel Gugu, însă acesta nu va fi în lotul lui Edi Iordănescu pentru jocul de sâmbătă, cu CS Universitatea Craiova. Gugu a fost trimis la echipa a doua după ce a intenţionat să se transfere la altă echipă, iar conducerea s-a opus cu vehemenţă, amintindu-i că se află sub contract pentru încă doi ani.
„Gugu nu va face parte din lot, cel puţin pentru această confruntare. El a avut nişte discuţii cu conducerea, a avut o ofertă importantă de la o altă echipă, a vrut să plece, dar mai are contract cu noi şi va trebui să-l respecte. Dacă se va pregăti bine şi îşi va pune ordine în viaţă, va reveni la prima echipă în curând“, a explicat Edi Iordănescu.
La rândul său, Costinel Gugu a explicat că intenţionează să revină sub comanda lui Edi Iordănescu foarte repede, punctând că îşi doreşte ca ASA să iasă învingătoare în jocul de sâmbătă, cu CSU. „Aşa este, sunt la echipa a doua, dar sper eu că nu pentru mult timp. Am avut o ofertă importantă în vară, dar nu am putut să plec. Nu mai contează acum de la cine, pentru că mai am contract doi ani cu ASA şi acum vreau să rămân aici. Cu CSU va fi un meci dificil, nu au obţinut rezultatele aşteptate şi acum vor veni să câştige la Târgu Mureş. Voi ţine cu ASA şi trebuie să câştigăm, pentru că jucăm pe teren propriu. Ştiu că acum sunt două echipe în Craiova, dar nu vreau să comentez nimic pe această temă. Fiind craiovean, mi-aş fi dorit să joc şi eu acasă, dar sunt sub contract cu Târgu Mureş şi încerc să-mi fac treaba cât mai bine aici“, a declarat Costinel Gugu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS