13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSCM nu a putut trece de „fortăreaţa“ Deva

SCM nu a putut trece de „fortăreaţa“ Deva

Handbalistele din Bănie au obţinut a doua remiză pe teren propriu în acest debut de campionat.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obţinut doar o remiză, sâmbătă, pe teren propriu, în confruntarea cu CSM Cetate Deva, scor 20-20, în cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale. Elevele lui Carmen Amariei au condus ostilităţile în teren în prima repriză, graţie unei evoluţii foarte bune a portarului Ionica Munteanu, iar la pauză conduceau cu 12-9. Goal-keeper-ul craiovean şi-a făcut datoria şi în partea a doua, numai că problema echipei SCM era în atac, oltencele nereuşind să înscrie. Echipa din Deva, coordonată bine din teren de Valentina Ardean Elisei, s-a apropiat pe tabelă, apoi a egalat la 19-19. În ultimele zece minute de joc s-au marcat doar două goluri, câte unul de fiecare parte, handbalistele craiovene nereuşind să găsească breşe în apărarea formaţiei hunedorene, ale cărei jucătoare îşi apărau propria poartă ca pe o fortăreaţă.
Totuşi, în ultimul minut, oricare dintre echipe putea obţine victoria, cea care a irosit ultima şansa câştigării celor trei puncte puse în joc fiind echipa craioveană. „A fost un final nebun, nerecomandat celor care suferă cu inima. Este un punct mare, obţinut pe terenul unei echipe bune a campionatului. Am scăpat printre degete victoria, dar suntem în grafic în ceea ce priveşte obiectivul, play-off-ul“, a spus, după meci, Gigi Ionescu, unul dintre antrenorii formaţiei CSM Cetate Deva.
De partea cealaltă, antrenoarea Carmen Amariei a spus că, deşi apărarea a mers foarte bine, pe atac echipa pe care o pregăteşte nu a găsit soluţii. „E al doilea meci de pe teren propriu terminat la egalitate. E mai greu să spargem gheaţa. Cred că a fost un joc frumos, disputat, dar au existat din nou acele greşeli neprovocate, şi celelalte probleme pe care le mai avem la echipă nu mi-au permis anumite schimbări“.
Antrenoarea a lăudat jucătoarele de la linia de 9 metri din echipa oaspete şi totodată a punctat că ineficienţa Alexandrei Gogoriţă din repriza a doua a făcut ca SCM să dea doar opt goluri în 30 de minute. „O evoluţie bună a aproape întregii echipe. O apărare extraordinară, au dat dovadă că îşi doresc să bată. Deva este o echipă extraordinară, la linia de 9 metri au nişte interi foarte valoroşi. La noi, în a doua repriză, Gogoriţă nu a jucat la potenţialul ei maxim, acesta fiind unul dintre motivele care ne-au făcut să dăm atât de puţine goluri. Am încercat să o motivez, să o trezesc din pasa proastă, între ghilimele, pe care a avut-o în a doua repriză, dar se pare că nu a reuşit. Până la urmă, este un punct câştigat, sperăm ca de săptămâna viitoare să rezolvăm şi problemele pe care le mai avem şi, cu siguranţă, altfel va fi la meciurile viitoare“, a spus Amariei.
Pentru Craiova au jucat: Munteanu, Nichita, Ciobanu – Dincă, C. Ilie, Han (2 goluri), Apipie (5), Gogoriţă (4), C. Florică (1), Cioaric (2), Goran (3), Snopova (3), Ianăşi.
Ieri, Alexandra Gogoriţă, Nicoleta Dincă şi portarul Mirela Nichita s-au prezentat în cantonamentul naţionalei României, la Cheile Grădiştei, pentru un stagiu de pregătire.

Emil Săndoi, crainic
de ocazie

Pe finalul partidei, crainicul sălii, Dan Păsărin, a plecat la stadionul „Ion Oblemenco“, acolo unde se desfăşura meciul de fotbal dintre CSU Craiova şi Reşiţa, unde era, de asemenea, crainic. Locul său a fost luat de o altă persoană, dar doar pentru două-trei minute, pentru că microfonul i-a fost luat de fostul mare fotbalist Emil Săndoi. Văzând că suporterii echipei oaspete, destul de puţini la număr, aproximativ 20, dar extrem de gălăgioşi, domină fundalul sonor, Săndoi a luat microfonul şi a început să încurajeze fetele. „Hai că se poate fetelor, nu-i nimic dacă rataţi, marcaţi la faza următoare“, a strigat Săndoi către jucătoare. „Tot respectul pentru galeria celor din Deva, dar noi suntem olteni şi trebuie să arătăm cum ne susţinem echipa. Hai să strigăm şi să aplaudăm“, le-a strigat apoi spectatorilor. „Să vină mai des la meciuri Emil Săndoi şi cu siguranţă o să şi câştigăm“, a spus după meci antrenoarea Amariei.
Sâmbătă, alb-albastrele vor juca tot acasă, cu „U“ Jolidon Cluj, medaliată cu bronz sezonul trecut din Liga Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS