5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCazul Amariei, la Comisia de Disciplină a FRH

Cazul Amariei, la Comisia de Disciplină a FRH

Handbalista de la SCM Craiova, Anca Amariei, sora antrenoarei Carmen Amariei, nu a jucat în meciul din etapa a doua de campionat, de la Braşov, cu Corona, pierdut de craiovence cu scorul de 38-28. Motivul, aşa cum am anunţat şi vineri, este acela că sportiva este suspendată începând cu 13 septembrie, conform unui fax trimis de către Federaţia Română de Handbal (FRH) la clubul SCM Craiova. Problema Ancăi Amariei este legată de modul în care s-a realizat transferul său la clubul craiovean în această vară. Directorul SCM, Bogdan Bălan, spunea vineri că „în carnetul lui Anca Amariei ultima echipă este Baia Mare“, deşi când handbalista a sosit la echipă s-a anunţat oficial că vine de la formaţia franceză Cercle Dijon. Cum informaţiile de la club legate de acest caz lipsesc, conform handbalvolei.ro, se pare că Federaţia Internaţională s-ar fi autosesizat deoarece nu s-a plătit taxa pentru legitimarea sportivei.
Astăzi, în cadrul Comisiei de Disciplină a FRH va fi analizată această situaţie. Tot handbavolei.ro a mai menţionat că clubul oltean este în pericol să piardă la „masa verde“ disputa cu HC Zalău, din prima etapă, pentru că a folosit-o pe Anca Amariei, jucătoare fără drept de joc. Partida dintre SCM şi Zalău s-a încheiat la egalitate, scor 23-23. Directorul Bălan crede că este imposibil ca SCM să piardă la „masa verde“ meciul cu Zalău: „După părerea mea, nu suntem în pericol să pierdem meciul. Nu văd motivul pentru care SCM Craiova ar pierde meciul cu HC Zalău la «masa verde»“. În apărarea lor, oficialii craioveni au spus că, dacă ar fi fost vorba despre o eroare de legitimare, cei de la Federaţia Română de Handbal ar fi avut timp două luni să îi anunţe acest lucru, ba mai mult, delegatul venit la meciul cu Zalău ar fi verificat carnetele de joc şi nu ar fi găsit nici o problemă în cel al Ancăi Amariei. Dacă Comisia de Disciplină va considera astăzi că jucătoarea a fost legitimată regulamentar la SCM, îi vor ridica starea de suspedare, iar sportiva originară din Cluj va putea evolua sâmbătă, în meciul de pe teren propriu, cu nou-promovata CSM Cetate Deva.

„Echipa va arăta altfel în următoarele meciuri“

Revenind la meciul de la Braşov, antrenoarea SCM Craiova, Carmen Amariei, a declarat că unele greşeli ale fetelor şi greşeli de arbitraj au făcut ca diferenţa de scor să fie atât de mare. „Cred că diferenţa de valoare dintre cele două echipe nu este reflectată corect de scor. Echipa noastră a jucat foarte bine, însă, din păcate, unele decizii de arbitraj şi unele greşeli au făcut ca să pierdem. Pe bancă este mai greu şi nu pot să fac unele lucruri, pe care le-aş fi făcut, dacă eram jucătoare. Însă, îmi place şi meseria de antrenor şi, cu siguranță, echipa va arăta altfel în următoarele meciuri“, a spus Amariei, conform handbalvolei.ro.
De partea cealaltă, olteanul Aurelian Roşca, antrenorul Coronei Braşov, a vorbit şi el despre greşeli comise de echipa sa: „A fost un meci disputat, cu multe greşeli ale noastre, în prima repriză. În partea a doua, ne-am mobilizat mai bine, ne-a ajutat şi poarta, iar plusul de omogenitate a decis învingătoarea. Jucătoarele noastre au reuşit să se mobilizeze în situaţii limită. Ne aşteaptă un joc dificil la Cluj, unde sper să facem un meci bun şi să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS