17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltenesc pe stadionul „1 Mai“

Derbi oltenesc pe stadionul „1 Mai“

Prima etapă a Ligii a II-a, seria 2, programează şi primul derbi oltenesc, sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul „1 Mai“ din Slatina, urmând să se întâlnească FC Olt şi CSM Vâlcea, două grupări care
şi-au propus ca în acest sezon să acceadă în play-off.
„După o pauză atât de mare, cred că toată lumea aşteaptă să înceapă meciurile oficiale, să jucăm pe puncte. Băieţii s-au pregătit bine în toată perioada asta, aştept ca la acest meci să ne comportăm extraordinar, ţinând cont că în această vară au venit mulţi jucători experimentaţi. Seria noastră este foarte echilibrată, iar campionatul va fi mai spectaculos ca niciodată, chiar şi prin prisma faptului că s-a schimbat sistemul competiţional, se joacă play-off, play-out. Ne dorim ca la finalul campionatului să ne clasăm pe primele şase locuri, pentru a prinde play-off-ul“, a declarat într-o conferinţă de presă antrenorul lui FC Olt Slatina, Dan Oprescu, citat de Gazeta Nouă.
„Ne aşteaptă un meci greu. Orice început de campionat este foarte dificil cu orice formaţie am juca, mai ales că este o serie cu echipe imprevizibile. Poţi câştiga şi poţi pierde cu oricine. Sperăm într-o victorie, într-un început bun de campionat“, a declarat căpitanul Alin Gligor. „Jucăm acasă şi sperăm ca la sfârşitul partidei să-i mulţumim pe toţi cei care sunt alături de echipă, care ne susţin şi fac ca lucuruile să meargă bine. Ne dorim din tot sufletul victoria, în sensul acesta să fiţi convinşi că vom da totul pe teren pentru a o obţine“, a precizat Raul Marincău. „Într-adevăr, în returul trecut am făcut egal, atât s-a putut la momentul acela, dar sperăm ca acum să nu mai ratăm victoria. Au venit jucători noi, i-am ajutat cum am ştiut mai bine să se integreze şi cred că s-au integrat bine toţi. Sunt jucători de valoare, care cu siguranţă ne vor ajuta. Sper să o demonstrăm de acum, din prima etapă“, a punctat Cosmin Cruşoveanu.

Niculescu: Suntem mai puternici

Antrenorul celor de la CSM Vâlcea, Claudiu Niculescu, a afirmat că îşi doreşte să se impună la Slatina, oraşul său natal, admiţând că FC Olt are mulţi jucători valoroşi care necesită o atenţie sporită. „Este un început dificil, Slatina s-a întărit mult, a adus jucători valoroşi, cu experienţă, care pot ajuta mult echipa. Şi eu mi i-aş fi dorit pe unii dintre ei. Nu numai N’kongue este periculos pentru noi, dar şi Drăghici, pe care l-am avut la Cluj, îmi place mult şi Bancu… Nu m-ar mulţumi un egal, mergem să câştigăm, dar orice punct din deplasare contează enorm acum cu noul sistem cu play-off şi play-out“, a declarat Claudiu Niculescu, pentru saptamana.net. „Suntem mai puternici acum, după noile transferuri. Am adus jucători foarte buni, pe care îi ştiu ce pot arăta şi care ne pot ajuta la îndeplinirea obiectivului“, a completat tehnicianul vâlcenilor, care nu va putea conta pe Melcea (întindere de ligamente), Cârstoiu (în urmă cu pregătirea) şi Rareş Cucui (operat zilele trecute de ligamente).
A cincea formaţie din Oltenia angrenată în eşalonul secund, Minerul Motru, va întâlni pe teren propriu, de la ora 11.00, pe CS Mioveni. „Obiectivul nostru în acest sezon este să facem o figură frumoasă. Vreau să debutăm cu dreptul“, a spus antrenorul motrenilor, Ştefan Nanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS