14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzboiul dintre FCU şi CSU a ajuns la FIFA

Războiul dintre FCU şi CSU a ajuns la FIFA

Oficialii FC Universitatea Craiova au emis ieri un comunicat pe site-ul oficial al clubului în care au anunţat că au sesizat FIFA cu privire la prezenţa echipei CS Universitatea Craiova în fotbalul românesc şi a abuzurilor. „Astăzi (ieri – n.r.), clubul nostru a sesizat FIFA cu o acţiune împotriva FRF şi a SC Club Sportiv U Craiova SA. În cadrul acţiunii am solicitat FIFA să ne admită următoarele capete de cerere: 1. Excluderea SC Club Sportiv U Craiova SA din cadrul competiţiei Ligii a II-a; 2. Obligarea acestei societăţi de a-şi schimba denumirea; 3. Interdicţia de a folosi, de către această societate, a culorilor, însemnelor, imnului, care aparţin de drept clubului nostru; 4. Obligarea în solidar a FRF şi Club Sportiv U Craiova SA de a plăti suma de 50.000 de euro, reprezentând daune interese, pentru fiecare zi în care şi-au asumat istoria Clubului de Fotbal Universitatea Craiova. Urmează ca FIFA să stabilească un termen de judecată, cel mai probabil la sfârşitul lunii octombrie a acestui an. Menţionăm faptul că, în paralel, Fotbal Club Universitatea Craiova a înaintat o plângere penală Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de către toţi cei implicaţi“, se arată în comunicatul postat pe fcuniversitatea.ro.
La fel ca şi oficialii CS Universitatea Craiova, conducătorii de la FC Universitatea au serbat 65 de ani de la înfiinţarea clubului, amintind pe site-ul propriu istoria glorioasă a echipei alb-albastre.
Legat de fotbal, trupa lui Nicolo Napoli a plecat ieri după-amiază cu autocarul spre Satu Mare, unde mâine, de la ora 11.00, va întâlni pe Olimpia în prima etapă a Ligii a II-a. Alb-albaştrii au înnoptat la Oradea, iar astăzi vor efectua un antrenament pe stadionul lui FC Bihor, apoi, după servirea mesei, vor continua drumul spre destinaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS