26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Craiova - un oraş special, Universitatea - o echipă specială“

„Craiova – un oraş special, Universitatea – o echipă specială“

http://www.youtube.com/watch?v=YsP-DFGhQUk

CS Universitatea Craiova a aniversat ieri 65 de ani de la înfiinţare, iar preşedintele grupării alb-albastre, Pavel Badea, a susţinut o conferinţă de presă în care a marcat momentul. „Se împlinesc 65 de ani în care noi, cei de la CS Universitatea, am încercat şi cred că am şi reuşit să reprezentăm cu cinste oraşul Craiova şi pe locuitorii săi. Clubul nostru a avut la început şase secţii, a fost înfiinţat de către profesori şi studenţi ai Universităţii din Craiova. În timp, CSU a ajuns la 15 secţii, care au reuşit să creeze performanţe cu care ne-am mândrit toţi cei care am trăit în Craiova“, a spus Pavel Badea.
La întâlnirea cu mass-media au luat parte antrenorul secţiei de fotbal, Erik Lincar, fundaşul Florin Pătraşcu şi Sorin Cârţu, acesta având calitatea de invitat de onoare, prilej cu care s-a prefaţat întâlnirea de mâine seară, de la ora 20.45 (TVR 1), de pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu Gloria Bistriţa, din prima etapă a Ligii a II-a, seria a 2-a.

Sorin Cârţu: Craioveanul nu are voie să plece umilit
de la stadion

Sorin Cârţu, ultimul antrenor cu care Universitatea a bifat eventul, şi-a motivat în primă fază prezenţa alături de CS Universitatea, apoi le-a explicat celor prezenţi ce înseamnă spiritul fotbalistic al Craiovei. „Mă bucur că particip la un asemenea eveniment major şi pot spune cu mândrie că am făcut parte din istoria pozitivă a acestui club. Suntem acum într-o altă postură şi se încearcă un nou proiect cu echipa de fotbal, un proiect la care eu am aderat din punct de vedere moral şi sunt alături de toţi cei care sunt implicaţi. Au o misiune grea anul acesta, pentru că singura lor şansă ca să intre în sufletele suporterilor este să aibă rezultate. Este important ca oamenii care sprijină financiar să aibă răbdare, pentru că o echipă mare ţi-o creşti în divizia B şi se formează în Liga I. Eu nu am văzut echipa asta până acum, din diverse motive. Cu Codoban şi Zeno Bundea am vorbit şi le-am spus că este foarte important să refacă spiritul echipei Universitatea şi al oraşului Craiova. Cel care iubeşte Universitatea Craiova şi vine la meciuri nu-i place să plece umilit de la stadion. Ei trebuie să evite, în primul rând, această umilinţă. Echipa nu are voie să piardă pe teren propriu niciodată! Cât activezi ca jucător sau antrenor trebuie să înţelegi că oraşul Craiova este special, iar Universitatea este o echipă specială. Craioveanul nu are voie să plece umilit de la stadion, ăsta e spiritul de care vorbeam. Asta nu au înţeles mulţi care au venit pe aici şi de aceea şi-au «rupt» capul. Clişeele de genul «viaţa merge mai departe după această înfrângere» nu ţin aici. Asta înseamnă Craiova!“, a punctat Sorin Cârţu.
Acesta a vorbit şi despre FC Universitatea, amintind episoade mai puţin plăcute, dar şi despre situaţia inedită în care se regăseşte Craiova, adică să aibă două echipe cu acelaşi nume: „Sunt prezent aici pentru că acolo (la FC Universitatea – n.r.), când voiam să fiu alături, mi s-au închis porţile la meci sau erau pe la Severin. Cum să te duci la cineva să serbezi un eveniment când uşile sunt închise? În etapa a doua o să ţin cu CS Universitatea! Nu trebuia să se dea voie la două echipe, dar la tot ce s-a întâmplat aici ăsta era drumul pe care trebuia să se meargă. Din păcate, în ultimii ani am avut parte de ţigănii, de procese, de urlete, cu demiteri, cu tot ceea ce nu este profesionist şi te înscrie pe o altă rută. Eu mă bucur că locuitorii din Craiova au din nou fotbal şi în momentul ăsta trebuie să-şi aleagă ceva care le dă siguranţă“.

Lincar şi Pătraşcu promit victoria
cu Gloria

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Erik Lincar, este conştient de importanţa meciului cu Gloria Bistriţa, dar, cunoscând potenţialul echipei sale, mizează pe o victorie frumoasă. „Sâmbătă întâlnim pe Gloria Bistriţa, o echipă extrem de puternică, o formaţie care din returul campionatului trecut din Liga I pregătea începutul acestui sezon de Liga a II-a. Din lipsă de fonduri a evoluat cu jucători de la Liga a II-a şi a III-a, a făcut-o destul de bine la început, dar pe parcurs nu au putut surmonta lipsa de puncte din prima parte a campionatului şi au retrogradat în Liga a II-a. Aşadar, întâlnim o echipă omogenă, agresivă, cu jucători cu reale calităţi, care cu siguranţă vor veni la Craiova să nu primească gol. Noi, eu împreună cu jucătorii mei, ne dorim să intrăm pe teren concentraţi, ambiţioşi şi să continuăm jocurile bune pe care le-am avut în ultimul timp. Îmi doresc şi sunt sigur că publicul va fi alături de noi şi trebuie să începem cu victorie acest campionat“, a spus Lincar.
La rândul său, Florin Pătraşcu s-a arătat bucuros că îmbracă tricoul alb-albastru şi a afirmat că speră să-i ofere publicului craiovean o victorie frumoasă în jocul de mâine: „Mă bucur că am venit la Craiova şi că am avut parte de o primire călduroasă pe «Ion Oblemenco». Sper ca şi sâmbătă suporterii să fie în număr cât mai mare alături de noi. Când suntem susţinuţi de public, eu şi colegii mei simţim că suntem de neînvins. Vrem să începem cu dreptul campionatul, să avem un parcurs cât mai bun şi să ne îndeplinim obiectivul de a ajunge în primul eşalon“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS