12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Piţurcă: Jucătorii trebuie să fie câini, răi, dar şi gentlemeni

Fotbal – Piţurcă: Jucătorii trebuie să fie câini, răi, dar şi gentlemeni

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii echipei naţionale trebuie să fie câini, răi, dar în acelaşi timp să joace ca nişte gentlemeni şi din plăcere în meciul cu Ungaria, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014. „Jucătorii sunt conştienţi de importanţa jocului, dar această presiune nu trebuie să apese pe umerii lor în momentul în care intră pe teren. Am şi lucrat mult în acest sens, pentru că este doar un joc de fotbal. Trebuie să munceşti, să lupţi, dar este foarte important cum joci, când ai mingea în posesie, ce probleme pui adversarului. La un asemenea meci trebuie să joci şi cu plăcere şi cu bucuria că eşti în teren, că joci pentru România. Ei cu gândul ăsta trebuie să intre pe teren. Nea Imi aşa ne spunea, să intrăm pe teren, să jucăm cu plăcere. Am împrumutat şi eu acest lucru şi aşa le spun jucătorilor mei ca în momentul în care intră pe teren să fie şi câini şi răi, dar şi în acelaşi timp să fie şi gentlemeni când au mingea, să joace de o asemenea manieră încât să-şi surclaseze adversarul, cu imaginaţie, din una-două atingeri şi atunci totul va fi în regulă”, a spus Piţi, citat de Mediafax.

Victor Piţurcă a afirmat că şi la un meci egal România mai are şanse de calificare în barajul pentru Cupa Mondială, însă a precizat că nu se gândeşte că partida s-ar termina remiză. „Mai am de gând să fac o ultimă repetiţie şi mâine dimineaţă, numai dacă voi constata că jucătorii sunt foarte bine din punct de vedere fizic. Timpul va fi puţin mai rece decât azi. Suntem pregătiţi pentru lupta de mâine seară. Teoretic, şi la un meci egal şansele noastre de a merge la baraj rămân în continuare, dar trebuie să câştigăm cu Turcia, însă noi ţintim victoria. Vom vedea dacă o şi vom putea obţine. Nu vreau să mă gândesc că meciul s-ar termina cu un egal. Ştim că ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, cu un adversar bun, valoros, care a crescut mult în ultimul timp. Ştim că meciul e aproape decisiv. Vom reuşi să câştigăm, îi vom detrona de pe locul doi şi şansele noastre de a ajunge la baraj rămân deschise”, a subliniat Piţurcă.
Selecţionerul susţine că toţi jucătorii sunt valizi din punct de vedere fizic şi că mai are dubii asupra a trei posturi. „Tot lotul de jucători e valid, şi-au revenit şi cei care aveau mici probleme. Nu m-am decis asupra primului 11, mai sunt două-trei semne de întrebare. Mă voi hotărî mâine la prânz când voi avea şedinţa tehnică. Marica încă face parte dintre semnele de întrebare”, a adăugat Piţurcă.
Naţionala României va întâlni Ungaria vineri, pe Arena Naţională, de la ora 21.00 (Antena 1), în preliminariile CM din 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS