11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFetele de la SCM nu se tem de echipa lui Tadici

Fetele de la SCM nu se tem de echipa lui Tadici

http://www.youtube.com/watch?v=uHu41dab2VM

Handbalistele de la SCM Craiova debutează astăzi în noul sezon din Liga Naţională, acasă, cu HC Zalău. Partida din Polivalentă, care propune un duel interesant între antrenorii Gheorghe Tadici şi Carmen Amariei, este programată la ora 18.30.

Pauza s-a terminat! Handbalistele de la SCM Craiova debutează astăzi în forţă în sezonul 2013-2014 din Liga Naţională. Va fi o partidă de foc, oltencele, cu o nouă antrenoare, urmând să primească vizita echipei HC Zalău, pregătită de un titan al acestui sport, Gheorghe Tadici.
Meciul se va disputa în Sala Polivalentă din Craiova, de la ora 18.30, iar un bilet de intrare va costa cinci lei.
Înainte de debutul oficial ca antrenoare, Carmen Amariei, care a avut o carieră strălucită de jucătoare, din  care amintim câştigarea Ligii Campionilor de două ori, a vorbit despre confruntarea cu HC Zalău şi întâlnirea cu fostul său antrenor de la naţională, Gheorghe Tadici.
Chiar dacă HC Zalău este o pretendentă la medalie, Amariei spune că şansele de victorie sunt egale.
„Este un debut de campionat foarte greu, contra unei echipe foarte bune şi a unui antrenor pe care îl apreciez foarte mult. Va fi un meci greu, cu toţii ne dorim victoria, în special fetele îşi doresc să înceapă cu dreptul acest sezon. În perioada de pregătire au muncit foarte mult, sunt pregătite, cred eu, în proporţie de sută la sută, şi îmi doresc ca victoria de mâine să fie primul lor cadou pentru suporterii craioveni. Campionatul s-a echilibrat. Consider că şansele de a câştiga sunt 50-50“, a spus ieri antrenoarea SCM Craiova.
Aceasta a dezvăluit ce le-a cerut jucătoarelor în mod special, referindu-se la tactică: „Sper ca fetele să înţeleagă ce le-am cerut, ca ultimul sfert de oră să rezistăm mult mai bine faţă de adversar. Din punctul meu de vedere, în ultimele 15 minute se decide un meci“.

Obiectivul: locurile 1-6

Obiectivul formaţiei oltene pentru acest sezon este clasarea în primele şase locuri, adică accederea în play-off. Pe termen lung, Carmen Amariei speră la accederea în cupele europene: „Ne-am propus cât mai multe victorii şi sper să ne realizăm obiectivul. Cel mai frumos e să visezi, acum e un pic cam mult să ne gândim să ajungem în cupele europene. Nu e imposibil, cu anumite transferuri am putea îndeplini asemenea vise.
Antrenoarea echipei craiovene se bucură că în scurt timp fetele au ajuns să se înţeleagă de minune: „Colectivul e în proporţie de 90 la sută omogenizat, se simt bine împreună, ies în cluburi, beau cafele împreună, mănâncă împreună, se vizitează. Nu m-am aşteptat să se producă repede omogenizarea, dar mă bucură. Sunt nişte fete excepţionale, caractere frumoase“.
Portarul Ionica Munteanu nu se teme de concurenţa pe post cu jucătoarea de naţională Mirela Nichita. „Concurenţa e benefică pentru progres. Ne vom completa foarte bine. Meciul cu Zalăul nu va fi uşor, dar suntem pregătite psihic şi fizic. Cred în forţa grupului şi nu are cum să nu iasă bine“.
În perioada de pregătire, SCM a participat la trei turnee amicale. La Baia Mare a ocupat locul cinci, apoi a câştigat „Cupa Craiovei“, iar la Memorialul „Constantin Tiţă“ de la Vâlcea craiovencele s-au clasat pe locul doi.

Directorul Bălan, în continuă căutare de sponsori

Bogdan Bălan, directorul SCM Craiova, a spus ieri că din cauza bugetului echipa de handbal nu şi-a permis să ia nici o jucătoare de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Întrebat cum se descurcă cu sponsorizările, tânărul director de la clubul Primăriei Craiova, a punctat că a găsit uşi deschide, dar bani mai puţin:  “De când am venit director anul trecut am început o campanie de la om la om pentru a găsi persoane dispuse şi care au puterea să ajute clubulul, să ajute cu ce pot material, financiar, poate şi o anumită jucătoare pentru a aduce ceva în plus faţă de ce dă clubul, salarii, masă, casă. Am găsit multe uşi deschise, dar nu multe persoane au fost dispuse să ajute măcar material.

Lotul SCM Craiova

1. Mirela Nichita (portar), 12. Ionica Munteanu (portar), 16. Adriana Croitoru (portar), 2. Andreea Ianăşi (extremă), 4. Nicoleta Dincă (extremă), 5. Anca Amariei (inter), 6. Carmen Ilie (extremă), 7. Maria Chelan (pivot), 8. Andreea Pătuleanu (inter), 10. Roxana Han (centru), 11. Ana Maria Apipie (centru), 13. Alexandra Haşegan (pivot), 17. Alexandra Gogoriţă (inter), 22. Cristina Florică (extremă), 26. Cătălina Cioaric (extremă), 27. Ionela Goran (pivot).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS