20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStroe girează pentru CSU

Stroe girează pentru CSU

http://www.youtube.com/watch?v=_ZhDE2NQW-4

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, nu ezită nici un moment să îşi etaleze susţinătorii de marcă, demonstrând astfel că proiectul său este solid. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la Sala Polivalentă, l-a prezentat pe creatorul Craiovei Maxima, profesorul universitar Corneliu Andrei Stroe, alături de acesta fiind şi antrenorul Erik Lincar şi jucătorii Adrian Ionescu şi Marian Cârjă. Cu această ocazie, au fost prezentate şi noile echipamente de joc marca Nike, care seamănă izbitor cu cele prezentate de cei de la FC Universitatea.
„Pentru mine este o onoare că domnul Corneliu Andrei Stroe a acceptat să vină alături de noi la acest proiect. Am avut o scurtă perioadă emoţii că s-ar putea să ezite în a veni alături de noi, însă temerile mele au fost neîntemeiate“, a spus Pavel Badea.
La rândul său, preşedintele CA al CS Universitatea Craiova şi totodată preşedintele de onoare al secţiei de fotbal, Corneliu Stroe, a afirmat că a aderat la acest proiect din dorinţa de a pune umărul la ascensiunea fotbalului craiovean. „Am aderat la acest proiect la propunerea municipalităţii Craiova, în urmă cu aproape o lună. Nu am acceptat decât după ce am studiat bine proiectul de dezvoltare ulterioară a acestei noi «construcţii», care mi s-a părut unul foarte solid şi cu viitor luminos. Pot să vă asigur că sunt oameni foarte serioşi, cu un grad ridicat de elevaţie, care ne dau siguranţa că în viitor această «construcţie» nouă va fi susţinută şi material în mod corespunzător. Nu mă dezic de proiect decât în cazul în care lucrurile nu vor merge aşa cum au fost planificate. Am venit şi din pasiune pentru fotbal şi pentru că această nouă «construcţie» ar urma să reînnoade tradiţia fotbalistică de la CS Universitatea“, a spus Stroe.

„Obiectivul nostru este să încercăm să promovăm“

Corneliu Andrei Stroe a afirmat că a văzut care este potenţialul echipei şi a punctat că are încredere în trupa lui Erik Lincar. „Am vizionat câteva jocuri de verificare şi mi-au făcut o impresie bună. Să sperăm că într-un viitor cât mai apropiat această echipă va corespunde cerinţelor publicului din Craiova, care este foarte exigent şi un bun cunoscător al fenomenului fotbalistic. Le urez mult succes în noul sezon care se apropie şi să dea Dumnezeu să ajungem la valoarea pe care a avut-o fotbalul craiovean în urmă cu mai mulţi ani. Aceste rezultate pe care noi le preconizăm nu se vor obţine peste noapte. Este o echipă prea nouă şi trebuie să se rodeze. Obiectivul nostru este să încercăm să promovăm în sezonul următor. Eu nu pot să ofer certitudini în acest sens. Trebuie răbdare, e o chestiune de durată. Dacă se poate din primul an e foarte bine, dacă nu, ne organizăm mult mai bine pentru următorul campionat“, a spus „creatorul“ Craiovei Maxima.

Erik Lincar: Ne aşteaptă un meci greu la Târgu Jiu

Antrenorul Erik Lincar a vorbit mai mult despre partida de astăzi, de la ora 17.30, de la Târgu Jiu, din cadrul turului IV al Cupei României, când CS Universitatea va întâlni echipa a doua a grupării Pandurii. „Ne aşteaptă mâine meciul de Cupă, primul joc oficial, vom întâlni pe Pandurii II Târgu Jiu, o echipă ambiţioasă, cu jucători tineri, dar în acelaşi timp şi cu experienţă. Fotbaliştii mei trebuie să-l trateze cu maximă seriozitate. Îmbucurător pentru noi este faptul că vom juca pe stadionul central şi nu pe terenul sintetic, unde am avut ocazia să avem o partidă şi care nu este într-o stare foarte bună, şi eu cred că acest lucru poate fi un avantaj pentru noi. Toată lumea îşi doreşte să jucăm finala, dar eu zic că trebuie să avem un pic de răbdare şi anul viitor cupa va fi tratată mult mai serios. Am mare încredere în jucătorii care sunt la această echipă şi dacă va fi să mai rezolvăm un transfer două, e bine, dacă nu, eu zic că avem un lot suficient de valoros. După această partidă va urma sâmbătă un amical cu Rapid, un sparing partner de maximă importanţă. Aştept ca la acel joc să vină un public cât mai numeros, care să ne încurajeze“, a spus Lincar. Acesta a explicat şi cum a fost ales reprezentantul echipei: „Căpitanul echipei s-a ales în mod democratic, fiecare a scris pe un bileţel pe cine doreşte. În primă fază, în pregătiri, a fost Ljubinkovic, apoi a fost ales Adi Ionescu, urmat de Ljubinkovic şi Ionuţ Stancu“.
Prezenţi la conferinţă, cei doi fotbalişti au spus că poartă cu mândrie noul echipament şi speră să aibă cât mai multe succese îmbrăcaţi în el. „O să încercăm prin rezultatele noastre să nu ne mai înjure lumea, ci să ne aplaude şi să ne aclame“, a spus Adrian Ionescu. „Mă simt foarte bine la Craiova. Sunt bucuros şi onorat că port acest echipament şi sper să avem succes, să avem rezultate foarte bune“, a punctat Marian Cârjă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS