15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSă alergi bine, Piciule!

Să alergi bine, Piciule!

Sâmbătă, începând cu ora 14.30 (Eurosport), craioveanul Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului, va alerga în proba de maraton la Campionatul Mondial de atletism de la Moscova. Sportivul, de 28 de ani, legitimat la CSM Craiova, se află la a doua participare la un Campionat Mondial, după ce în 2011, la Daegu, s-a clasat pe un surprinzător loc 13, cu timpul 2:15:32.
Deşi practică maratonul doar de doi ani, cel poreclit „Piciul“ a crescut foarte repede ca valoare, iar anul acesta a obţinut un merituos loc cinci la maratonul de la Hamburg, fiind cel mai bine clasat european.
Pentru cursa de la Moscova, sportivul pregătit de Cătălin Geapana şi-a propus un loc în primii 20, deşi, după cum spunea într-un interviu acordat GdS săptămâna trecută, maratonul este o probă imprevizibilă, unde nici o cursă nu seamănă cu alta. „Decât distanţa rămâne aceeaşi“, spunea Marius cu umor. Pentru locurile fruntaşe se vor lupta africanii, dar „Piciul“ s-a pregătit foarte bine, la altitudine, pe Platoul Bucegi, şi va încerca să scoată un timp cât mai bun. „Te trezeşti, alergi zeci de kilometri, te refaci, mănânci, dormi, alergi, mănânci, te refaci, dormi. Azi. Mâine. În fiecare zi. Timp de trei luni. Şi, mai mult, o faci departe de casă, de familie, de prieteni, în creierul munţilor. Au fost momente când îmi venea să-mi fac bagajul şi să plec acasă. Dar mi-a trecut repede. Trebuia să trag tare la antrenamente, ca să-mi fie bine, mai târziu, în concurs“, spunea sportivul despre cantonamentul din Platoul Bucegi.  Marius Ionescu se gândeşte şi la doborârea recordului naţional la maraton, 2:12:30, care datează din 1978 şi îi aparţine lui Cătălin Andreica. Craioveanul se află la doar 63 de secunde distanţă de acest record, cu 2:13:33.

Toată ţara îi ţine pumnii

Din Arad în Timişoara, de la Bucureşti la Craiova, toată suflarea din atletismul românesc îi ţine pumnii atletului craiovean. Un grup de prieteni alergători i-au făcut vineri o surpriză lui Marius, o fotografie în care ţin în mână un banner cu mesajul „Hai Piciu, Alergotura te susţine“.
„Waw, o dimineaţă superbă! Cuvintele nu pot exprima ceea ce simt acum. Chiar dacă nu sunteţi lângă mine, eu vă simt. Vă foarte mulţumesc!“, le-a răspuns Marius, după ce a văzut fotografia. „Ţi-am promis că nu vei alerga singur la Moscova, vom fi alături de tine“, scrie pe facebook Oana, care împreună cu alţi prieteni va urmări cursa lui Marius într-un pub bucureştean.
Orientaristul Ionuţ Zincă, de la CS Universitatea Craiova, care va alerga la sfârşitul lunii, împreună cu prietenul său Marius Ionescu, într-o cursă printr-o podgorie, la Corcova (Mehedinţi), preconizează că „Piciul“ va doborî recordul naţional la Moscova. „Va fi probabil prima cursă când veţi putea alerga alături de recordmanul naţional pe distanţa supremă. Sper din toata inima să îndeplinească şi acest obiectiv la Moscova“, a spus Zincă într-o invitaţie făcută pasionaţilor de alergare care vor să se înscrie în cursa de la Corcova.

Rezultatele lui Ionescu la maraton

Zalău, 2001 – 2:52:20 (timp validat de FRA)
Rotterdam, 2011 – 2:16:11
CM Daegu, 2011 – 2:15:32
Olimpiada Londra, 2012 – 2:16:28
Istanbul, 2012 – 2:23:55
Hamburg, 2013 – 2:13:33 (PB)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS