28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBobocel e în finală la Moscova, Doagă n-a prins semifinalele

Bobocel e în finală la Moscova, Doagă n-a prins semifinalele

Ioana Doagă, atleta legitimată la CS Universitatea Craiova, s-a oprit în serii în proba de 1.500 metri din cadrul Mondialelor de la Moscova.
În schimb, severineanca Ancuţa Bobocel s-a calificat în finala probei de 3.000 metri obstacole.

Campionatul Mondial de atletism a debutat vineri la Moscova, iar câţiva dintre cei 15 atleţi care reprezintă România au concurat deja.
Printre aceştia se numără şi cele două alergătoare care reprezintă Oltenia. Severineanca Ancuţa Bobocel, legitimată la Dinamo Bucureşti, s-a calificat sâmbătă în finala probei de 3.000 metri obstacole, la capătul unei curse foarte bune. Semifondista, antrenată de Marin Istrate, s-a clasat pe poziţia a şasea în seria a doua, cu timpul de 9:35,78 – cea mai bună performanţă personală a sezonului, după ce la 1000 metri conducea plutonul.
Ancuţa va alerga în finală mâine, de la ora 17.25 (în direct la Eurosport), alături de alte 14 sportive. Olteanca deţine al şaselea timp din calificări, iar recordul său personal e 9:25,70.
Ioana Doagă, de la CS Universitatea Craiova, prezentă în premieră la o competiţie de anvergură rezervată seniorilor, nu a reuşit ieri să treacă de serii în proba de 1.500 metri. Sportiva de 21 de ani, pregătită de Dan Betini, a alergat în seria a treia şi a încheiat cursa pe locul 11, din 12 competitoare, cu timpul 4:09,78. În această vară, Doagă alergase mai bine la Europenele de tineret din Finlanda, încheind pe locul patru finala de la 1.500 metri, cu timpul 4:08,80, un record personal.
Nici Anca Heltne nu a avut mai mult noroc ieri, situându-se pe locul opt în grupa A de calificări la proba de aruncarea greutăţii. Heltne a avut cea mai bună aruncare de 17,76 metri, insuficient pentru a prinde finala.

Marius Ionescu
aleargă sâmbătă

În prima zi a Mondialelor de la Moscova, Bianca Razor a reuşit să se califice în semifinalele probei de 400 metri. La numai 19 ani, Bianca a reuşit o calificare în stil mare, după ce a terminat seria a patra pe poziţia a patra, cu timpul de 51,51, nou record personal, în cursa câştigată de rusoaica Xenia Rizhokova – 50,69. Prima semifinală, la startul căreia s-a aliniat şi Razor, s-a desfăşurat aseară, după închiderea ediţiei.
Tot sâmbătă a venit şi o surpriză neplăcută pentru delegaţia României. În calificările probei de aruncarea discului, Nicoleta Grasu, aflată la a zecea ediţie de CM din carieră, a ratat calificarea în finală, după ce s-a clasat pe locul 12 în grupa B. Atleta în vârstă de 42 de ani a ratat prima încercare, cea de-a doua a măsurat 55,88 metri, iar ultima – 56,31 metri. Baremul direct de calificare în finală a fost de 63 de metri sau cele mai bune 12 performanţe. Singurul băiat care reprezintă Craiova la Moscova, maratonisul Marius Ionescu (CSM), va concura sâmbătă, 17 august, la ora 14.30, şi are ca obiectiv clasarea în primii 20 de sportivi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS