12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLincar vrea să scrie istorie pe „Oblemenco“

Lincar vrea să scrie istorie pe „Oblemenco“

Întoarsă recent din cantonamentul din Serbia, CS Universitatea Craiova s-a antrenat în premieră, marţi seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, iar ieri a susţinut alte două şedinţe de pregătire. Trupa lui Erik Lincar a venit la legendara arenă din Bănie cu noul autocar şi a fost aşteptată de câţiva suporteri, reprezentanţi mass-media şi jandarmi.
Întrebat cum s-a simţit la primul contact cu arena „Ion Oblemenco“, tehnicianul grupării alb-albastre a afirmat că l-au încercat sentimente foarte frumoase. „Sincer, a fost emoţionant, pentru că eu cunosc istoria acestei echipe. Când am mers prin tunel, am văzut multe fotografii cu ceea ce s-a întâmplat cu ani în urmă pe acest stadion şi ştiu ce rezultate mari au fost obţinute aici. Este un stadion frumos, pe care echipa mea îmi doresc să aibă rezultate foarte bune, atâta timp cât vom juca pe el. Acum sper ca băieţii să înţeleagă unde au ajuns şi să se ridice la nivelul pe care-l aşteaptă toată lumea aici, la Craiova“, a spus Erik Lincar, menţionând că lotul alb-albaştrilor nu este definitivat şi că, după două săptămâni pe care echipa le va petrece în Bănie, urmează un nou cantonament, în judeţul Prahova: „După cum ştiţi, campionatul va începe pe 7 septembrie, mai este o lună, iar în două săptămâni vom avea timp să ne acomodăm cu tot ceea ce reprezintă Craiova. S-ar putea să mai vină şi alţi fotbalişti, oricum nu în număr foarte mare, trei-patru jucători. Am încredere în băieţii care sunt aici că pot să ducă echipa din nou pe prima scenă“.
Întrebat despre prezenţa destul de mică a suporterilor la antrenamentul de marţi seară, Erik Lincar nu s-a arătat deranjat şi a spus că-i aşteaptă pe fani la meciuri. „Cred că multă lume nici nu ştie că am făcut antrenament, dar, cu siguranţă, lumea va veni la stadion atâta timp cât echipa va avea rezultate. Asta se întâmplă, aţi văzut, peste tot. Şi la Timişoara, în Liga a II-a, erau cinci-şase spectatori şi uitaţi-vă acum că a reuşit să strângă 15.000 – 20.000 de spectatori. Nu fac o paralelă, am dat un exemplu. Nu vreau să fac o comparaţie“, a spus Erik Lincar.

Azi, amical cu Vişina

CS Universitatea Craiova va susţine astăzi, de la ora 10.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, primul joc de verificare sub privirile fanilor olteni, acesta fiind cel de-al şaptelea amical susţinut de Ionuţ Stancu şi compania în această vară. În ţară, elevii lui Erik Lincar au susţinut două meciuri la Buftea, primul câştigat, 3-2 cu Fortuna Brazi, al doilea pierdut, 0-1 cu FC Baloteşti. În cantonamentul din Serbia, bilanţul alb-albaştrilor este de două victorii, ambele cu 2-0, cu Mladost Lucani şi OFK Petrovac, şi două înfrângeri cu acelaşi scor, 0-1, învingătoare fiind Buducnost Podgorica şi FK Borak Caca.
După amicalul de astăzi cu CS Vişina Nouă, echipă care a terminat pe locul nouă în ediţia trecută a Ligii a III-a, seria 3, oficialii CS Universitatea Craiova vor susţine o conferinţă de presă, de la ora 13.00, şi vor prezenta următorii „paşi“ din pregătirea lui Erik Lincar şi compania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS