20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Pandurii s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 2-1 cu Hapoel, la Tel Aviv

Fotbal – Pandurii s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 2-1 cu Hapoel, la Tel Aviv

Pandurii Tg Jiu a reuşit o calificare spectaculoasă în faza play-off a competiţiei de fotbal Europa League, după ce a învins formaţia israeliană Hapoel Tel Aviv cu scorul de 2-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ”Bloomfield”, în manşa a doua a turului III preliminar, informează Agerpres.

Gorjenii, cu un meci destul de modest în prima manşă (1-1 la Cluj-Napoca), au făcut un meci de senzaţie la Tel Aviv, câştigând prin golurile marcate de Eric de Oliveira (34) şi Alexandru Ciucur (50), respectiv Omer Damari (21 – penalty). Ciucur, introdus inspirat de antrenorul Pustai după pauză, a avut şi o bară (81). 
Vicecampioana României a început excelent meciul şi a ratat mai multe ocazii în primul sfert de oră al întâlnirii, omul serii fiind fără îndoială portarul israelian Amos. Acesta s-a remarcat la mingile trimise de Matulevicius (2), Nistor (3), Nicoară (10), dar mai ales la şansele lui Nicoară (6) şi Momcilovic (12). 
Buleică l-a solicitat şi el pe Amos (20), dar gazdele au fost cele care au deschis scorul, în min. 21, prin Damari, dintr-un penalty acordat după un fault în careu comis de Momcilovic asupra lui Dgani: 1-0. 
Brazilianul Lucas Sasha l-a testat şi el pe Mingote (30), după care Pandurii a reuşit să restabilească egalitatea, prin Eric de Oliveira (34), cu un şut fără preluare din marginea careului: 1-1. 
Până la pauză, Nicoară a mai avut o oportunitate, dar Amos a fost la post (40). 
În debutul reprizei secunde, echipa antrenată de Cristi Pustai a preluat conducerea, graţie golului marcat de Alexandru Ciucur, care a trimis în plasă mingea respinsă de Amos la şutul lui Matulevicius (50): 1-2. 
Gazdele s-au aruncat în atac la acest scor şi au avut situaţii bune de gol prin Schechter (58), Vermouth (62) şi Gerzicich (74), însă Vermouth a irosit cea mai mare şansă a israelienilor (76), şut peste poartă din careu. 
Pandurii nu s-a lăsat mai prejos şi Brata l-a întrebuinţat pe Amos (70), după care un fundaş a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Matulevicius (79), iar Ciucur a ţintit bara transversală (81). 
Hapoel a mai avut câte ocazii bune de gol, însă Mingote a fost de neînvins în faţa lui Gordana (83) şi Schechter (87). 
La debutul în cupele europene, Pandurii a realizat o performanţă deosebită, eliminând o formaţie importantă, chiar pe terenul acesteia, după ce Hapoel a condus. Calificarea este cu atât mai meritorie, cu cât echipa din Tg. Jiu a fost lipsită de trei fotbalişti importanţi la Tel Aviv, fundaşul brazilian Erico, mijlocaşul olandez Nicandro Breeveld şi atacantul Valentin Lemnaru. 

Hapoel Tel-Aviv: Amos – Dgani, Ilici, Colin, Shimon – Safuri (Gordana ’46), Gerzicich, Sasha (Abutbul ’70), Zaguri (Vermouth ’57) – Damari, Shechter. Antrenor: Ran Ben Simon.

Pandurii Târgu Jiu: Mingote, Unguruşan, Mamele, Paraskevas, Momcilovici – Nistor, Anton – Buleică (Ciucur ’46), Eric, Nicoară (Brata ’65, Rada ’86) – Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Dgani ’48 / Nicoară ’62, Mamele ’73, Brata ’76, Ciucur ’89.

Arbitri: Paolo Valeri (central) – Alessandro Giallatini, Fabio Galloni (asistenţi) – Marco Guida (rezervă) – toţi Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS