11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Suntem o familie“

„Suntem o familie“

Pandurii Târgu Jiu traversează o perioadă excelentă din punct de vedere al rezultatelor, ocupă primul loc în clasamentul Ligii I şi are şanse frumoase ca să „prindă“ play-off-ul Ligii Europa, dar trebuie să obţină un rezultat pozitiv în jocul de mâine, de la ora 20.00, de la Tel Aviv, cu Hapoel, din manşa a doua a turului trei preliminar (în tur scorul a fost egal, 1-1). Optimismul primează în tabăra olteană, fiind alimentat şi de faptul că în jocul din campionat cu Oţelul elevii lui Cristi Pustai au reuşit să întoarcă rezultatul în ultimele secunde ale jocului.
„A fost un meci foarte greu cu Oţelul, dar ne-am impus. Am jucat foarte bine în prima repriză, am fost o familie, am luptat până la sfârşit şi am dovedit că suntem mai buni şi am reuşit să câştigăm cele trei puncte. Urmează meciul cu Hapoel Tel Aviv şi trebuie să ne calificăm. E important pentru noi acest meci, dar, dacă vom evolua la fel cum am făcut-o cu Oţelul, eu zic că va fi bine. O să câştigăm sau o să facem egal, 2-2. Un 1-0 pentru noi ar fi foarte bine. O să fie un meci foarte greu, dar cred că o să reuşim să ne calificăm. Eu am avut câteva probleme fizice, însă acum sunt OK“, a declarat Viorel Nicoară, pentru site-ul oficial al grupării oltene.
„Plecăm la Tel Aviv cu dorinţa de victorie şi de calificare. Nu există rezervă şi titular la echipa asta, suntem toţi o familie şi încercăm să câştigăm fiecare meci şi să ne atingem obiectivul. E greu pe două fronturi. Suntem destul de obosiţi, am făcut în aceste zile destui kilometri, dar trebuie să ne refacem şi să fim apţi pentru meciul de la Tel Aviv. Va fi o atmosferă incendiară la Tel Aviv, dar vom lupta şi vrem să bucurăm aceşti suporteri minunaţi ai noştri. Trebuie să marcăm şi totul va fi bine“, a punctat mijlocaşul Dan Nistor.

Pustai:  Va trebui să strângem rândurile

Antrenorul vicecampioanei României, Cristi Pustai, le-a atras atenţia celor care s-au plâns de oboseală că lotul este numeros şi pot fi înlocuiţi în echipă, iar obiectivul echipei Pandurii este obţinerea unui rezultat pozitiv care să permită calificarea în faza următoare din Liga Europa.
„Le-am zis celor care se simt obosiţi să ridice mâna şi să iasă. Sunt 19 jucători de câmp şi îi putem înlocui oricând. Cu Hapoel este cu totul alt joc, va trebui să adoptăm altă tactică, va trebui să contracarăm jocul lor de posesie, poate printr-un joc susţinut în terenul advers. Va trebui să strângem rândurile, să analizăm partida cu Hapoel din tur, de la Cluj, pentru că încă nu am analizat-o şi trebuie să eliminăm ce am făcut greşit. Pe datele statistice, ei au avut 60 la sută posesie şi noi 40, dar nu asta e problema cea mai gravă, ci că nu am reuşit să menţinem acel 1-0 şi să fim noi echipa care pleacă pe contraatac. Am fost periculoşi doar la fazele fixe şi pe presingul avansat, când am recuperat repede mingea. Dacă vor fi prelungiri la Tel Aviv, sper să facem faţă. Nu am exersat executarea loviturilor de la 11 metri. Avem şanse de calificare şi sper să continuăm în Liga Europa“, a punctat Cristi Pustai după meciul cu Oţelul Galaţi, câştigat cu 2-1.
La rândul său, preşedintele CA al clubului gorjean, Marin Condescu, crede că Nistor şi compania pot câştiga chiar şi atunci când nu joacă la capacitate maximă: „Dacă am bătut în meciul ăsta (cu Oţelul – n.r.), înseamnă că nu mai luăm bătaie în toamna asta. Pentru că nu am făcut un meci nemaipomenit, am încercat să aplicăm acea strategie de care am vorbit, să fim mai odihniţi pentru meciul de la Tel Aviv, iar până la urmă ne-a reuşit. Mergem optimişti la Tel Aviv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS