10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoul club de fotbal din Craiova continuă formalităţile pentru Liga a II-a

Noul club de fotbal din Craiova continuă formalităţile pentru Liga a II-a

Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, modificarea contractului de asociere (nr. 40/2013) dintre Municipiul Craiova şi SC Blue Lions Capital SA, cel care are ca obiect finanţarea şi realizarea în comun a proiectului de promovare şi dezvoltare a activităţii sportive de performanţă în oraş. După cum se ştie, noul club de fotbal al oraşului a rezultat din asocierea municipiului cu Clubul Sportiv (CS) Universitatea Craiova cu un investitor privat.
Contractul de asociere a fost aprobat prin Hotărârea CL nr. 397/2013 pe 4 iulie. Ulterior, SC Blue Lions Capital SA şi-a schimbat denumirea în Club Sportiv U Craiova SA şi şi-a mutat sediul social de la Bucureşti la Craiova. Pe 24 iulie 2013, societatea a primit un nou număr de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) Dolj (J16/1196/2013). În aceste condiţii, contractul de asociere, dar şi HCL nr. 397/2013, au fost modificate în mod corespunzător, cu noile date de identificare ale firmei. Hotărârea a fost promovată în şedinţa extraordinară din cauză că noul club de fotbal trebuie să facă formalităţile pentru afilierea la FRF şi programarea în Liga a II-a.
„Urgenţa promovării proiectului este determinată de finalizarea procedurii pentru înscrierea în anul competiţional 2013-2014, motiv pentru care apreciem că sunt îndeplinite condiţiile de oportunitate şi legalitate pentru adoptarea actului administrativ“, se arată în referatul de specialitate ataşat proiectului de hotărâre.
Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS