11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrăguşin: Regret că nu jucăm la Craiova cu naţionala

Drăguşin: Regret că nu jucăm la Craiova cu naţionala

Jucătorul de la SCM-U Craiova debutează astăzi, cu naţionala României, în campania de calificare la Eurobasket 2015. Partidele cu Bulgaria şi Islanda se vor disputa la Constanţa, deşi Ionuţ Drăguşin ar fi preferat să se joace la Craiova, în Sala Polivalentă.

Naţionala masculină de baschet a României debutează astăzi într-o nouă campanie de calificare, de data aceasta la Eurobasket 2015. Este un nou început pentru tricolori, sub comanda unui antrenor dornic să facă performanţă şi pe plan internaţional, Marcel Ţenter, care astăzi va debuta oficial pe banca naţionalei. România face parte din grupa A de calificare, urmând să întâlnească Bulgaria şi Islanda.
Toată lumea speră la rezultate notabile şi visează la revenirea baschetului românesc printre marile forţe ale Europei. România nu a mai ajuns la un turneu final de Campionat European din 1987, când a ocupat locul 12, din tot atâtea echipe participante.

Bulgaria este favorita grupei

Drumul spre Euro 2015 va fi extrem de dificil, iar din cele 13 echipe din calificări doar una va merge la turneul final programat în Ucraina.
România va disputa primele două meciuri din grupa A la Constanţa, în Sala Sporturilor. Primul joc, cu Bulgaria, este programat astăzi, de la ora 18.00 (în direct la Digisport 3), apoi, pe 7 august, tricolorii vor înfrunta Islanda. „Avem o grupă dificilă, dar am mare încredere în aceşti băieti. S-au pregătit foarte bine până în prezent şi cred că putem face o surpriză cât mai frumoasă. Adversarele noastre din grupa A sunt destul de incomode. Echipa Bulgariei a crescut considerabil în ultima vreme, iar Islanda a fost şi rămâne o echipă imprevizibilă. Sunt convins, totuşi, că şi cu sprijinul publicului constănţean putem spera să mergem mai departe“, a punctat luni antrenorul principal Marcel Ţenter, în cadrul unei conferinţe de presă.
Pe 10 august, România va juca în Bulgaria, cu reprezentanta ţării gazdă, apoi, pe 16 august, în Islanda.
Ocupantele locurilor 1 din cele patru grupe de calificare se vor întâlni în semifinale, iar învingătoarele vor juca finala, câştigătoarea urmând să se califice direct la EuroBasket 2015.

Selecţionerul Ţenter, pe placul jucătorilor

Pivotul Ionuţ Drăguşin, care a făcut un sezon de excepţie la SCM-U Craiova, a vorbit ieri, pentru GdS, despre noua campanie de calificare la care va participa împreună cu naţionala României. „Uriaşul“ de 2,21 metri regretă că oficialii Federaţiei Române de Baschet nu au desemnat Craiova să găzduiască meciurile cu Bulgaria şi Islanda. „Regret mult că nu se joacă la Craiova, altele erau şansele noastre în Polivalenta din Bănie. Am înţeles că s-a făcut un protocol ca meciurile din România şi Bulgaria să se dispute într-un oraş la mare. Referitor la şansele noastre, pot spune că vom face tot ce ne stă în putinţă să obţinem calificarea. Prefer să oferim iubitorilor baschetului o surpriză plăcută, decât să mă arunc în declaraţii şi apoi să vină o mare dezamăgire. Matematic, Bulgaria este favorită, dar totul se va decide pe teren. Noul antrenor, Marcel Ţenter, este român de-al nostru şi ştie să se facă înţeles“, a spus baschetbalistul în vârstă de 27 de ani.

„Sunt fericit că rămân la Craiova“

Jucătorul a dat o veste bună suporterilor echipei SCM-U Craiova, aceea că va evolua şi în sezonul viitor în Bănie: „Mă voi întoarce la Craiova după acţiunea naţionalei, de asta vă pot asigura. S-a definitivat totul, mai trebuie să semnez. Sunt fericit să rămân la Craiova în continuare, o să încercăm să repetăm parcursul din sezonul trecut. Va fi foarte greu, pentru că ştiţi cum se spune: mai greu decât să ajungi undeva sus este să te menţii“.

Vine şi Mocanu

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova s-a înţeles cu jucătorul Viorel Mocanu pentru un transfer, urmând ca zilele următoare baschetbalistul care a fost căpitanul Energiei Rovinari să semneze contractul cu gruparea din Bănie. Mocanu are 36 de ani, joacă pe postul de centru şi a mai evoluat în carieră la Sportul Studenţesc, Dinamo Erbaşu, West Petrom Arad, Policarbochim Cluj, CSU Sibiu, CS Otopeni şi Dinamo. În ceea ce-l priveşte pe sârbul Rade Dzambic, jucător respectat de suporterii craioveni pentru devotamentul de care a dat dovadă sezonul trecut, acesta încă poartă discuţii cu conducătorii clubului.Oltenii au programată reunirea pe 5 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS