29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportToma a revenit la „GP“ Craiova

Toma a revenit la „GP“ Craiova

La începutul acestei luni, managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, anunţa un parteneriat cu Viitorul Constanţa şi alte proiecte menite să crească standardul grupării pe care o conduce, care an de an câştigă aproape tot pe plan local şi luptă pentru titlurile de campioni. Una dintre dorinţele strategului centrului de juniori de la Hanul Doctorului a fost să mărească aria de selecţie, acest lucru presupunând şi cooptarea altor antrenori care să se ocupe de racolarea şi şlefuirea micuţilor talentaţi. Un prim ajutor pentru Paul Răducan a venit din partea lui Dorel Toma, un binecunoscut antrenor din fotbalul juvenil autohton, care a „scos“ mulţi jucători de valoare de-a lungul timpului pentru primele două eşaloane ale ţării şi nu numai. Profesorul Toma va prelua grupa de juniori A (copii născuţi în 1995-1996) pe care o pregătea chiar Paul Răducan, acesta din urmă hotărându-se să se ocupe mai mult de partea administrativă a clubului craiovean, supervizând totodată întreaga activitate.
„Mi-am dat seama că nu pot să le fac pe toate la această şcoală, adică să antrenez şi să şi conduc activitatea. Sunt multe lucruri şi probleme care necesită timp de rezolvare şi muncă de teren, mă refer la întâlniri cu diverşi oameni de fotbal din ţară în vederea colaborărilor, sau alte treburi legate de activitatea clubului. Volumul este prea mare şi atunci am decis să las pe cineva să se ocupe de grupa mea, cea de ‘95-’96, iar eu să mă ocup de partea administrativă, organizatorică. Cum responsabilitatea este mare, nu puteam aduce la şcoală decât un profesor bun, un antrenor de încredere şi de valoare, iar acesta este Dorel Toma, cu care am mai colaborat în trecut şi rezultatele au fost printre cele mai bune. Sunt extrem de bucuros că Dorel, care îmi este şi prieten, a răspuns pozitiv la rugămintea mea. Dorel Toma este un antrenor care nu are nevoie de prezentare, fiind cunoscut în toată ţara prin zecile de jucători de Liga I pe care i-a format, şi sunt convins că această colaborare va aduce un plus şcolii noastre. În afara juniorilor «republicani» A, unde va colabora cu Gică Barbu, Dorel Toma va crea şi o grupă de copii născuţi în 2005-2006. De acum înainte, eu voi fi doar observator, fiind sigur că am lăsat toţi copiii, inclusiv pe cei ai celorlalte grupe, pe mâini pricepute. Pentru că tot vorbim de pregătire, am reluat de la începutul săptămânii antrenamentele şi acţiunile de selecţie şi intenţionăm să mai cooptăm doi antrenori, fiind decişi să mărim numărul grupelor de juniori“, a declarat Paul Răducan, pentru GdS.

„Mă bucur
că am revenit“

Chestionat în legătură cu revenirea la sa la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, Dorel Toma s-a arătat bucuros şi optimist în privinţa viitorului, fiind convins că gruparea de la Han va propune în curând noi nume fotbalului mare. „Revin la «GP» după câţiva ani buni de pauză. Am mai lucrat aici în perioada 2000-2004 şi m-am simţit foarte bine. Nu puteam să-l refuz pe Paul, pentru că noi ne cunoaştem de mult timp, am lucrat împreună şi la Universitatea Craiova, din 1996 şi până în 1999. Am venit să facem treabă şi am adus cu mine şi şase jucători de la clubul Juventus Junior, pe care l-am înfiinţat între timp. Este vorba despre Radu Stănişoară, Nicuşor Simion, Cosmin Diaconu, Adrian Bercu, Adrian Băluţă şi Mihai Constantin. Este un nou început pentru mine şi sunt sigur că voi colabora foarte bine cu Gică Barbu şi ceilalţi colegi de aici. Sper să producem cât mai mulţi jucători pentru fotbalul craiovean şi cel românesc şi chiar internaţional, pentru că trebuie să spunem că am stabilit o colaborare cu doi impresari buni, Cristi Buturugă şi Radu Sorin, intenţionând să abordăm şi piaţa germană. Sunt convins că vom continua să completăm vitrina cu trofee şi că vom da noi valori individuale. O să auziţi lucruri frumoase despre noi“, a spus Dorel Toma, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS