17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele, pe podium la „Paleta de argint“

Craiovencele, pe podium la „Paleta de argint“

La Bistriţa s-a desfăşurat, recent, cunoscuta competiţie de tenis de masă „Paleta de argint“, organizată de Federaţia Română de Tenis de Masă şi rezervată celor mai mici practicanţi ai acestui sport, adică cu vârsta până în zece ani.
Aşa cum ne-a obişnuit, secţia de tenis de masă de la CSS Craiova a reuşit şi la această competiţie să obţină rezultate notabile. Echipa feminină, unde antrenor este Cătălin Georgescu, a urcat pe treapta a treia a podiumului, cucerind medalia de bronz. Din echipă au făcut parte două sportive mai experimentate, Larisa Malea şi Iulia Deca, câştigătoare ale acestei competiţii în 2012, şi o tânără talentată care practică acest sport de puţin timp, Andra Tudoraşcu.
În grupe, echipa craioveană a învins CSS Slatina (scor 4-0) şi CSS Târgu Mureş 2 (scor 4-1), apoi au urmat alte două succese în turneul semifinal, 4-1 cu Romgaz Mediaş şi 4-1 cu CSM Arad. În această fază s-a luat în calcul şi rezultatul direct cu CSS Târgu Mureş 2, din grupe. În turneul final, jucătoarele de la CSS Craiova au obţinut doar o victorie, 4-2 cu LPS Constanţa, dar au pierdut cu acelaşi scor, 0-4, în faţa formaţiilor LPS Slatina şi CSM Buzău. CSS Craiova a avut şi o echipă a doua în concurs, formată din trei începătoare, dar nu a obţinut rezultate remarcabile. La individual, Larisa Malea s-a calificat în primii 16, apoi a fost eliminată de favorita numărul 2 a competiţiei.

Bronz la naţionale, aur în Austria

Prima jumătate a anului 2013 a adus în contul secţiei feminine de tenis de masă de la CSS Craiova patru medalii de bronz la Campionatul Naţional şi una de aur la o competiţie internaţională. Medalia de aur a fost cucerită în Austria, la Linz, de Andreea Puiu şi Luiza Popescu, în cadrul concursului „Austrian Sparkasse Youth Championships“.
Cele patru medalii de bronz la competiţiile interne au fost obţinute, după cum urmează: Oana Anghelescu (Campionatul Naţional juniori 2 CSS-LPS, la Constanţa), Oana Anghelescu şi Daniela Bărzoi (dublu feminin, Campionatul Naţional juniori 2, la Bistriţa), Daniela Bărzoi (la dublu mixt cu un sportiv de la Cluj, la Campionatul Naţional juniori 2, la Bistriţa), iar cea mai recentă medalie este cea de luna aceasta, de la „Paleta de argint“.
Clubul craiovean a mai avut în 2013 şi două locuri patru, prin Roberta Dragonu (Campionatul Naţional juniori 1 CSS-LPS, Constanţa) şi prin echipa feminină de junioare 2 (Oana Anghelescu, Daniela Bărzoi, Ştefania Arsenie) la Campionatul Naţional pe echipe, juniori 2, de la Bistriţa.
Elevele lui Cătălin Georgescu au mai obţinut două locuri cinci (Daniela Bărzoi – individual), Ştefania Arsenie / Andreea Puiu (dublu feminin) şi un loc şase, prin echipa de junioare 3 (Ştefania Arsenie, Andreea Puiu, Luiza Popescu).

Trei fete vor avea dublă legitimare
cu Câmpulung

Antrenorul Cătălin Georgescu este mulţumit de rezultate şi a anunţat că trei dintre fetele pe care le pregăteşte vor activa de anul viitor şi pentru o echipă de senioare, Pristavu Câmpulug. „Am făcut un transfer de trei jucătoare cu dublă legitimare, care vor activa în echipa de senioare Pristavu Câmpulung. Este vorba despre Roberta Dragonu, Daniela Bărzoi şi Oana Anghelescu. În luna august, acestea vor merge într-un cantonament de pregătire împreună cu lotul echipei Pristavu. Acum sportivii de la CSS Craiova se afla în vacanţă, urmând să reia antrenamentele la 1 august“, a spus Georgescu pentru GdS.

LPS Slatina s-a impus la feminin

LPS Slatina a câştigat competiţia pe echipe la feminin (Diana Radu, Delia Mocanu şi Andreea Badache), iar la simplu Diana Radu a urcat pe treapta a treia a podiumului. În clasamentul general, LPS Slatina s-a clasat pe locul doi, acumulând 29 de puncte, în timp ce câştigătoarea trofeului, CSM Buzău, a avut 67 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS