30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - DNA i-a dat NUP lui Adrian Mititelu în procesul intentat de LPF

Fotbal – DNA i-a dat NUP lui Adrian Mititelu în procesul intentat de LPF

Oficialii FC Universitatea Craiova au postat astăzi, pe site-ul grupării alb-albastre un comunicat din care reiese că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a absolvit de orice vină pe finanţatorul Adrian Mititelu în procesul intentat de Liga Profesionistă de Fotbal legat de banii din drepturile de televizare din 2011. Iată cum „arată” comunicatul: 

„Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat plângerea efectuată de Liga Profesionistă de Fotbal, cu privire la aşa-zisa înşelăciune făcută de finanţatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, în legătură cu banii din drepturile de televizare. Prin rezoluţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Dosarul 49/P/2012, dată în ziua de 16.07.2013 s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Mititelu Adrian, pentru mai multe infracţiuni care au făcut obiectul plângerii penale a LPF. Reamintim că LPF, FRF şi Dumitru Dragomir au susţinut vehement că ‘Adrian Mititelu a înşelat Liga Profesionistă, încasând drepturile pe o altă societate decât cea îndreptăţită’. De altfel, această operaţiune a fost cel de-al doilea motiv invocat în decizia abuzivă de excludere a Universităţii Craiova de către FRF.
În motivarea procurorilor se reţine faptul că sumele de bani încasate de club din drepturile TV de la Ligă nu reprezintă o fraudă de la lege şi în nici un caz Liga Profesionista de Fotbal nu a fost indusa în eroare. Operaţiunile au fost perfect legale şi nu constituie infracţiune.
De asemenea DNA mai precizează faptul că plângerea Ligii Profesioneste este una de rea credinţă atâta timp cât pentru perioada 2010-2011, LPF a plătit drepturile TV ce aparţineau cluburilor Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, CFR Cluj şi Unirea Urziceni altor persoane juridice decât cluburilor înscrise în competiţie. Mai mult, punctează procurorii DNA, drepturile TV cuvenite clubului Gloria Bistriţa au ajuns în contul Elisabetei Sandu, soţia preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal. Însă cu privire la aceste persoane, Liga nu a mai înaintat o plângere penală.
Odată cu această soluţie toate motivele ce au stat la baza excluderii echipei în 20 iulie 2011 au fost desfiinţate, aceasta stare făcând ca dosarul penal aflat pe rol la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti să fie mult mai simplu în a soluţiona mai rapid nedreptatea făcută Clubului FC Universitatea Craiova”, scrie în comunicatul FC Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS