16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea Craiova luptă pe toate fronturile

CS Universitatea Craiova luptă pe toate fronturile

Formaţia CS Universitatea Craiova susţine astăzi al doilea joc de verificare de la începerea pregătirilor. Trupa lui Erik Lincar întâlneşte pe FC Baloteşti (locul trei în Liga a III-a, seria 3, în ediţia trecută de campionat), de la ora 18.00, pe terenul bazei sportive de la Buftea, dispută „la care accesul presei este permis“, conform unui comunicat emis ieri de oficialii CSU.
„Se vor juca două reprize a câte 45 de minute. Lotul va evolua în totalitate, neexistând noțiunile de «titulari» și «rezerve». Vor intra în teren: portari: Bojan Brac, Mihai Gherasim; jucători de câmp: Marian Cârjă, Bogdan Scarlat, Gabriel Velcovici, Zoran Ljubinkovic, Adrian Ionescu, Gabriel Precup, Enache Câju, Cristian Ganea, Albert Voinea, Cristian Bardu, Ramses Gado, Răzvan Gorovei, Sebastian Remeş, Ovidiu Chirciu, Florin Pătraşcu, Ousmane Guyane, Lucian Pârvu, Florian Pârvu, Dragoş Dragalina, Enghin Amet, Ionuţ Stancu, Valentin Trestelnicu, Arkan Crkbo“, se mai arată în comunicatul semnat de Răzvan Cucui, ofiţerul de presă al CS Universitatea Craiova.
În acest joc ar putea evolua şi portarul George Trifan, un fotbalist venit în probe de la FCM Focşani.
În primul joc amical, disputat miercuri, tot la Buftea, gruparea alb-albastră a dispus cu 3-2 de Fortuna Brazi (locul doi în C6), graţie golurilor marcate de Albert Voinea, Ionuţ Stancu şi Ousmane Guyane.
După amicalul de astăzi, CS Universitatea va părăsi baza sportivă de la Mogoşoaia, unde s-a antrenat de la reunire, şi se va îndrepta spre Severin, urmând să se odihnească în oraşul de pe malul Dunării în noaptea de sâmbătă spre duminică. Apoi se va pleca spre Zlatibor (Serbia), unde se va asuda până pe 2 august, acesta fiind primul cantonament al verii. Va urma o pregătire pe plan local, iar publicul craiovean i-ar putea vedea pentru prima dată la lucru pe elevii lui Erik Lincar pe 8 august, întrucât s-a bătut palma pentru un amical pe stadionul „Ion Oblemenco“ cu oficialii divizionarei C, Sportul Vişina Nouă. „S-a obţinut acordul de principiu pentru acest joc, dar nu este sută la sută parafat. Se mai poartă unele discuţii legate de deplasare, casaze şi masă“, a declarat Răzvan Cucui, pentru GdS.

O nouă polemică: promovarea!

Apariţia echipei CS Universitatea Craiova şi dorinţa oficialilor de a promova în Liga I încă din viitorul sezon competiţional au născut foarte multe controverse. Contestatarii clubului condus de Pavel Badea susţin că articolul 54. alineatul 2 („principiul promovării și retrogradării“) din Statutul FRF este elocvent în privinţa promovării, fiind cel care nu îi permite formației lui Erik Lincar să „urce“ în Liga I până în 2017, având la bază motivaţia că abia atunci va fi club afiliat. „1. Dreptul unui club de a participa în campionatele naţionale va depinde, în primul rând, de meritul sportiv al acestuia. Un club se va califica într-un campionat naţional astfel: continuând să evolueze în acelaşi eşalon competiţional sau promovând ori retrogradând la sfârşitul unui sezon. 2. Pentru a promova într-un eşalon superior, calitatea unui membru afiliat a unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competiţional următor – de cel puţin trei ani consecutivi. Orice modificare a formei juridice a clubului sau a structurii persoanei juridice (de exemplu: schimbarea sediului, denumirii sau culorilor clubului sau cesiunea către cluburi şi/sau alte entităţi juridice a participanţilor) survenită în această perioadă, în scopul facilitării primirii accesului într-un eşalon competiţional superior celui în care are dreptul sportiv să activeze clubul în cauză şi/sau în scopul facilitării primirii licenţei în detrimentul integrităţii competiţiei, va fi considerată drept o întrerupere a continuităţii calităţii de membru afiliat, în sensul prezentelor prevederi. 3. Soluţionarea eventualelor litigii, precum şi constatarea neîndeplinirii condiţiilor de promovare sunt de competenţa Comisiei de Disciplină. Hotărârea Comisiei de Disciplină a FRF poate fi atacată cu recurs la Comisia de Recurs a FRF“, aşa spune articolul 54 din Statutul FRF.
Contactat telefonic de GdS, directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, s-a arătat liniştit în privinţa acestei probleme: „Noi accesăm locul atribuit în Liga a II-a de către membrii Comitetului Executiv al FRF. Mi s-ar părea corect ca atunci când participăm într-o competiţie să intrăm cu aceleaşi obligaţii, dar şi drepturi cu celelalte competitoare. Sunt sigur că şi cei de la FRF vor emite un comunicat în curând în acest sens şi se va lămuri situaţia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS