27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSJ Ştiinţa U Craiova, demonstraţie de forţă în Austria

CSJ Ştiinţa U Craiova, demonstraţie de forţă în Austria

Chiar e de prisos să reamintim că Oltenia, în special Craiova, dă fotbalişti şi echipe de mare valoare, cel puţin la nivelul juniorilor. Ultimul exemplu îl oferă participarea grupei de copii născuţi în 1997 a CSJ Ştiinţa U Craiova la un turneu internaţional desfăşurat la Wels, în Austria (8-13 iulie), la startul căruia s-au aflat echipe din toate colţurile lumii, având o desfăşurare pe mai multe categorii de vârstă.
La nivelul juniorilor B, elevii lui Ovidiu Turcu au făcut furori, câştigând fără probleme competiţia. S-au impus în grupa A obţinând victorii pe linie, 3-0 cu Asuncion Chile, 3-2 cu Progresul Bucureşti şi 4-1 cu Hertha Wels, iar în semifinale au dispus cu 4-1 de câştigătoarea grupei B, Selectionade de Chile. În finală, emoţiile aproape că nu au existat, craiovenii zdrobindu-şi conaţionalii de la Progresul Bucureşti cu 5-0.
CSJ Ştiinţa U Craiova a obţinut cel mai frumos trofeu nu doar prin prisma rezultatelor, oltenii adjudecându-şi şi titlul de golgheter, care a fost împărţit de Dan Buzărnescu şi Alexandru Ilinca, ambii trecându-şi în cont câte patru reuşite. Pentru formaţia din Bănie au mai marcat Robert Petre (3 goluri), Mario Tănase (2), Alexandru Armăşelu (2), Dănuţ Căpăţână (2), Alin Dudea (1) şi Cătălin Roşu (1).

Ovidiu Turcu:
Am câştigat o echipă

Antrenorul grupei de copii născuţi în 1997, Ovidiu Turcu, a afirmat că îl bucură foarte tare trofeul obţinut de CSJ Ştiinţa U Craiova, dar consideră că marele câştig este echipa în sine. „Pentru CSJ a fost a cincea participare la turneul de la Wels, iar pentru grupa noastră, prima. A fost foarte frumos în Austria, am avut parte de condiţii bune şi de un test util pentru copii, pentru că au întâlnit echipe bune. Scorurile arată frumos, dar adversarele n-au fost deloc slabe, iar jocurile au fost disputate. Noi am câştigat datorită manierei de abordare a jocului, pentru că acum a început să se vadă munca de doi ani, acum au priceput ce au de făcut. Cel mai mult mă bucură faptul că am câştigat o echipă, lotul este foarte unit şi are calităţi, iar printr-o muncă făcută cu cap putem obţine rezultate frumoase“, a declarat Ovidiu Turcu, pentru GdS. „Urmează o perioadă de pregătire pe plan local, cu zece jocuri de verificare. S-a pus în discuţie şi un cantonament la Herculane, dar rămâne de văzut dacă se va realiza. Oricum, noi trebuie să muncim bine în perioada asta, pentru ca la sfârşitul lunii august, când începe campionatul republican la juniori B, să fim în formă maximă“, a completat antrenorul craiovean.
Lotul echipei CSJ Ştiinţa U Craiova a fost compus din următorii: portari: Cristi Dică, Laurenţiu Vintilă; fundaşi: Mihai Ghincea, Mădălin Stoeneşteanu, Dragoş Drăniceanu, Cătălin Stan, Răducu Dobriţa, Cătălin Roşu, Claudiu Mitulescu; mijlocaşi: Robert Petre, Alexandru Armăşelu, Mario Tănase, Bogdan Florea, Dănuţ Căpăţână; atacanţi: Bogdan Gheorghiu, Alexandru Ilinca, Alin Dudea, Dan Buzărnescu.

Atacanţii au prins curaj

Cei doi juniori ai CSJ Ştiinţa U Craiova care au excelat în Austria, Alexandru Ilinca şi Dan Buzărnescu, au afirmat că sunt mândri de reuşita lor şi promit să continue evoluţia ascendentă din ultimul timp.
„A fost un turneu reuşit al nostru, iar pentru mine, unul special. Este o premieră pentru mine faptul că am fost golgheterul turneului, alături de noul meu coleg, Dan. Suntem coechipieri, ne înţelegem foarte bine şi îmi doresc să reuşim cât mai multe goluri pentru echipa noastră“, a declarat Alexandru Ilinca, pentru GdS.
La rândul său, Dan Buzărnescu, jucător care a evoluat până acum la CSS Craiova şi care are o oarecare experienţă pe plan internaţional, el fiind în vizită de lucru la Real Madrid în urmă cu un an, fapt relatat la acea dată de GdS, a spus că se simte bine la noua echipă şi că îşi doreşte să marcheze cât mai multe goluri pentru CSJ. „A fost un turneu bun şi mă bucur mult că l-am câştigat. Sper să ies golgheter cu Alex Ilinca la toate turneele de acum înainte, nu mă deranjează, important este să avem rezultate cât mai bune. Consider că trecerea mea de la CSS la CSJ este un pas înainte, aici pot avea alte opţiuni de viitor. Mă simt foarte bine la noua echipă şi îmi doresc să avem rezultate cât mai bune“, a spus Dan Buzărnescu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS