29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu s-a sucit, va juca la Severin

Mititelu s-a sucit, va juca la Severin

Deşi săptămâna trecută anunţa că echipa FC Universitatea Craiova va evolua pe stadionul „Jiul“ din Petroşani, conducerea grupării oltene s-a răzgândit şi a emis ieri un comunicat în care anunţă că Dorel Stoica şi compania vor juca pe „Municipalul“ din Severin.
„Fotbal Club Universitatea Craiova anunţă suporterii săi că astăzi a încheiat un contract pe doi ani cu municipiul Severin pentru închirierea stadionului «Muncipal» în vederea desfăşurării meciurilor din campionat. Conform contractului de închiriere încheiat astăzi pentru cel puţin doi ani, capitala Olteniei se mută la Severin. Pe această cale, Fotbal Club Universitatea Craiova mulţumeşte public municipului Severin şi, în special, domnului primar Constantin Gherghe, care a rămas acelaşi prieten şi susţinător al Universităţii Craiova. Prin urmare, în acest moment, Universitatea Craiova are la dispoziţie două stadioane din România unde poate evolua, cel de la Petroşani şi cel de la Severin“, se arată în comunicatul FC Universitatea.
Interesant este că firma lui Adrian Mititelu mai are o datorie de 95.000 de lei către Drobeta Turnu Severin de la ultima găzduire, existând un proces pe rol în acest sens, care face parte din procesul de insolvenţă. „Am semnat contractul pentru închirierea stadionului din Severin. Nu vă pot spune cât este chiria. Consiliul local aprobase deja tariful de închiriere, iar primarul a fost împuternicit să semneze contractul“, a declarat Adrian Mititelu, pentru GdS.

Ar putea pierde sediul clubului

Problemele lui Adrian Mititelu par să nu se termine, finanţatorul FC Universitatea fiind la un pas să piardă sediul clubului, care a fost folosit pe post de garanţie într-un litigiu cu CEC Bank. Judecătoria Craiova a admis cererea băncii și a încuviințat executarea silită a lui Adrian Mititelu. „Admite cererea (CEC Bank – n.r.). Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu, reprezentat de contractul de credit nr. RQ09032887311198/
06.03.2009, încheiat de CEC Bank – Agenţia Dolj – Sucursala Craiova, completat cu actele adiţionale nr. b/31.08.2011 şi actul adiţional nr. c/29.06.2012, contractul de garanţie reală imobiliară nr. 3888/06.03.2009 încheiat de CEC Bank – Sucursala Craiova şi a Biletului la ordin seria CEC E3AB Nr. 000573 emis pe 31.08.2011, cu scadenţă la 31.05.2013, pentru suma totală de 981.795,49 lei, privind pe creditorul CEC Bank SA – Sucursala Craiova şi debitorii Marin Emanuel Elian şi Mititelu Adrian Marin. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlu executoriu. Fără nici o cale de atac. Dată în Camera de Consiliu din 14.06.2013. Pronunţată în şedinţă publică, azi 14.06.2013. Document: Încheiere – de executare silită nr. 7262/2013 din 14.06.2013“, se arată în decizia judecătoriei, conform ştiridesport.ro.
Contactat telefonic, Adrian Mititelu a ţinut să-i liniştească pe susţinătorii FC Universitatea: „Sediul nu va fi executat, deoarece mâine (astăzi – n.r.) voi plăti datoria. Am luat un credit pentru echipa de fotbal. Este vorba de circa două miliarde de lei vechi, nu de nouă miliarde. Diferenţa este pentru cineva pe care l-am girat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS