17.9 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Brazilia a câştigat Cupa Confederaţiilor

Fotbal – Brazilia a câştigat Cupa Confederaţiilor

Brazilia a câştigat Cupa Confederaţiilor, după ce a învins, într-o manieră entuziasmantă, Spania, campioana mondială şi europeană, cu scorul de 3-0 (2-0), duminică noapte, în finala disputată pe stadionul „Maracana”, din Rio de Janeiro, informează Agerpres.

Brazilia a umilit cea mai bună echipă naţională din ultimii ani prin golurile marcate de Fred (‘2, ’47) şi Neymar (’44), reuşind o repetiţie excelentă pentru Cupa Mondială pe care o va organiza anul viitor. Spania, care a ratat un penalti, prin Sergio Ramos (’55), a fost lipsită de inspiraţie şi a terminat meciul în zece oameni, Pique fiind eliminat (’68).

Brazilia: Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Paulinho (’87, Hernanes) – Hulk (’73, Jadson), Oscar, Neymar – Fred (’80, Jo). Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.
Spania: Casillas – Arbeloa (’46, Azpilicueta), Pique, Ramos, Jordi Alba – Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro – Torres, Mata (’52, Jesus Navas).
Selecţioner: Vicente del Bosque.

„Selecao” şi-a trecut în palmares al patrulea trofeu al Cupei Confederaţiilor, după cele din 1997, 2005 şi 2009. Spania, în schimb, a ratat şansa de a completa seria incredibilă de trofee din ultimii ani – titlul european în 2008 şi 2012 şi cel mondial în 2010.
A fost o victorie fără drept de apel a Braziliei, în ciuda unei posesii uşor superioare a spaniolilor (48%-52%) sau a raportului echilibrat al şuturilor (15-14 la poartă pentru spanioli, 8-7 pentru brazilieni la şuturi pe spaţiul porţii), 8-1 la cornere pentru iberici etc.
Golgheterii competiţiei sunt spaniolul Fernando Torres şi brazilianul Fred, cu câte 5 goluri, dar ibericul are un meci mai puţin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS