14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Steaua a primit drept de joc în UEFA Champions League

Fotbal – Steaua a primit drept de joc în UEFA Champions League

Echipa de fotbal Steaua Bucureşti a primit drept de joc în UEFA Champions League, relatează realitatea.net. Informaţia a fost confirmată de managerul general al Stelei, Mihai Stoica. Steaua a primit o perioadă de probă de cinci ani, timp în care va fi monitorizată strict de UEFA şi, de asemenea, clubul va primi şi o amendă. „Anunţul a venit ca o eliberare! Eram în autocar, mergem la meci (n.r. – amicalul din această seară cu Videoton), iar băieţii au izbucnit în urale”, a spus Mihai Stoica la Digi Sport.

Site-ul gsp.ro scrie că Steaua a primit faxul de la UEFA, document ce precizează că echipa a primit un an neeuropean, dar cu suspendare, care se poate activa doar în cazul în care clubul roş-albastru va comite vreo abatere în următorii cinci ani, perioada de graţie dictată de forul european.

Potrivit Agerpres.ro, UEFA nu a comunicat verdictul său oficial în cazul Stelei, care ar urma să înfrunte echipa macedoneană Vardar Skopje în turul II preliminar al Champions League. Meciurile din această fază a competiţiei vor avea loc tur-retur pe 16/17 şi 23/24 iulie 2013, Steaua urmând să dispute primul joc pe teren propriu.

Dosarul „Valiza”, analizat vineri

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a analizat, vineri, cel mai important caz pe care fotbalul românesc l-a oferit până în prezent forului european – valiza cu 1,7 milioane de euro trimisă de Gigi Becali la Cluj. Pe 7 mai 2008, înaintea ultimului meci din Liga I, Gigi Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare – pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu CFR 1907 Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucureşti la câştigarea titlului de campioană.

După cinci ani de la declanşarea scandalului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dat sentinţa definitivă, condamnându-l pe Gigi Becali, în data de 4 iunie 2013, la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită şi pentru fals, iar pe Teia Sponte la doi ani cu suspendare.

Fiind vorba de un caz de corupţie în fotbal, în care s-a dat o sentinţă definitivă pe latura penală, UEFA, care şi-a reafirmat de curând intoleranţa în astfel de situaţii, a decis să sesizeze Comisia de Disciplină. În 10 iunie, UEFA a anunţat, pe site-ul său oficial, că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, iar cazul a fost analizat vineri, 21 iunie, iar sentinţa urma să fie făcută publică luni, 24 iunie. Cristian Bivolaru, fost oficial al FRF şi actual delegat UEFA, a declarat însă că sancţiunile date de Comisia de Disciplină a UEFA pot fi „îndulcite” de Comisia de Apel sau de TAS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS