36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletele de la CSM Craiova au obţinut şase medalii la marş

Atletele de la CSM Craiova au obţinut şase medalii la marş

În lipsa Claudiei Ştef, performera clubului craiovean la Campionatul Naţional a fost Georgiana Enache, triplă medaliată

Proba de marş este aleasă de tot mai puţini atleţi în România. Câţiva sportivi, 36, printre care şi şase fete de la CSM Craiova, au participat sâmbătă la Campionatul Naţional desfăşurat în parcul Herăstrău din Bucureşti. În lipsa consacratei Claudia Ştef, craiovencele s-au descurcat onorabil, revenind acasă cu şase medalii, trei la individual şi trei la echipe. La individual, Georgiana Enache, care este chiar eleva Claudiei Ştef, a încheiat cursa de 20 de kilometri cu timpul 1:42.49, cucerind două medalii, argint la senioare şi aur la tineret. Cursa a fost câştigată de Ana Rodean (Alba Iulia, 1:39.51). Şi Ioana Gabriela Manolache (CSM Craiova) a urcat pe podium la tineret, obţinând medalia de bronz la tineret, iar la senioare s-a clasat pe locul patru. În întrecerea pe echipe, CSM Craiova a avut la start două formaţii. CSM Craiova 1 a devenit campioană atât la senioare, cât şi la tineret. Din echipă au făcut parte sportivele Georgiana Enache, Ioana Gabriela Manolache şi Melania Ruican. CSM Craiova 2 a luat medalie de bronz la tineret, sportivele care au contribuit la acest rezultat fiind Neli Arvatu (locul 9 la individual), Liliana Manolache (locul 12 la individual) şi Alina Ionela Bătilă (locul 17 la individual). În întrecerea masculină s-a înregistrat o prezenţă extrem de mică. Au luat startul 16 participanţi, dar doar nouă au trecut linia se sosire.  

Doagă şi Ghinea, pe podium la Cupa Europei

Atleţii români au ratat pentru numai 1,5 puncte calificarea în Superliga Campionatului european de atletism pe echipe, situându-se la întrecerile Ligii I de la Dublin pe locul 4, cu 297,5 puncte, în timp ce Olanda, care a prins locul 3, ultimul care aduce promovarea, a totalizat 299 de puncte. Această diferenţă infimă face insuccesul cu atât mai greu de îndurat, cu cât o socoteală simplă dă dimensiunea acestui punct şi jumătate: în două zile de concurs, s-au disputat 40 de probe, pentru care s-au împărţit un total de 3.120 de puncte. Primul loc a fost ocupat de Cehia – 351,5 puncte, iar poziţia secundă a fost ocupată de Suedia, cu 311 puncte.
Craiova a avut la competiţia de la Dublin patru reprezentanţi, iar doi au urcat pe podium, în a doua zi de concurs. Ioana Doagă, de la CS Universitatea, a ocupat locul trei la 1.500 de metri, pe aceeaşi poziţie încheind şi Alexandru Ghinea cursa de 3.000 m obstacole. Ghinea reprezintă acum doar clubul CS Universitatea Reşiţa. CSM Craiova a avut doi reprezentaţi, Dănuţ Ceici (locul şase cu ştafeta şi locul 10 la 100 m) şi Cosmin Sorescu (locul 8 la aruncarea ciocanului).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS