14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSalamanca s-a desfiinţat

Salamanca s-a desfiinţat

Criza financiară care a atins Europa s-a resimţit puternic şi în fotbalul din Spania, numeroase echipe din diviziile inferioare aflându-se pe marginea prăpastiei. A fost şi cazul formaţiei UD Salamanca, la care au evoluat în trecut Bogdan Stelea, Cătălin Munteanu şi Lucian Marinescu. Retrogradată în urmă cu două sezoane în liga a treia, Salamanca a capotat în această săptămână din cauza datoriilor de 23 de milioane de euro către creditori, punând capăt a 90 de ani de activitate.
„Nici acum nu mi-am luat toţi banii de la Salamanca, nu vă pot spune despre ce sumă este vorba, dar aveam tot interesul ca echipa să nu dea faliment. Îmi pare rău pentru problemele lor, însă motivele sunt legate de lipsa rezultatelor sportive şi administrarea greşită a echipei. Dar, în principal, totul se trage din lipsa performanţei. Când ajungi să joci în liga a treia, trebuie să faci eforturi financiare mari. Doar în Primera te poţi descurca, pentru că acolo vin bani din televizări şi sponsorizări, iar când cazi mai jos de liga a doua există probleme“, a declarat, pentru prosport, Bogdan Stelea.
Fostul portar al naţionalei României a evoluat la Salamanca între 1997 şi 2004, apărând poarta ibericilor în 183 de meciuri în primele divizii. Singura performanţă din istoria Salamancăi este câştigarea Ligii Secunde de trei ori (1988, 1992 şi 1994).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS