15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Avocat LPF: O eventuală suspendare din funcţii a lui Sandu şi Dragomir ar fi ilegală şi nestatutară

Fotbal – Avocat LPF: O eventuală suspendare din funcţii a lui Sandu şi Dragomir ar fi ilegală şi nestatutară

Avocatul LPF, Cătălin Ciubotă, a declarat luni că ar fi ilegală şi nestatutară o eventuală suspendare din funcţii a şefilor FRF şi LPF, Mircea Sandu, respectiv Dumitru Dragomir, trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în cazul excluderii Universităţii Craiova. „În principal au fost trimişi pentru abuz în serviciu. Din punct de vedere penal, această măsură (n.r. – de suspendare din funcţie) se putea exercita ca măsură preventivă la începutul urmăririi penale, când s-a instituit sechestru asigurător. În acest moment, această măsură nu numai că nu este necesară, dar nu este nici legală şi nici statutară. Nu te poţi imixtiona în viaţa şi organizarea al unui organ de drept privat, FRF, LPF, atât timp cât persoanele implicate sunt prezumate a fi nevinovate şi există un proces în curs de desfăşurare, deci ei nu pot dispune suspendarea. Să nu confundăm noţiunea din dreptul penal cu noţiunea din dreptul muncii, unde aceasta este o prerogativă a angajatorului. Există posibilitatea de a fi suspendat de drept, atunci când eşti arestat preventiv. Ori în această ipoteză şi în condiţiile normelor regulamentare şi statutare sportive, care prevăd expres că se respectă prezumţia de nevinovăţie şi până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile, nimeni nu poate fi suspendat. Sub nicio formă nu vor fi suspendaţi, pentru că ar fi neregulamentar şi împotriva legii”, a spus Ciubotă, la Sport.ro.

În opinia avocatului LPF, atât Mircea Sandu, cât şi Dumitru Dragomir vor fi achitaţi de către instanţe. „Dacă citiţi stenograma, în niciun stat din lume pentru un vot într-un organ colegial, o entitate autonomă, privată, care stabileşte propriile reguli, iar acele reguli stabilesc obligativitatea jurisdicţiei TAS, nu poţi să fii urmărit penal, condamnat, cu bunuri sechestrate şi cu atâta mediatizare. Instanţa va reţine toate aspectele, iar soluţia de achitare este una mai mult decât raţională. Ce abuz au comis aceşti oameni, membrii Comitetului Executiv aplicând statutul FIFA, UEFA şi Legea 69? Deja sunt semnale de la FIFA şi UEFA că nerespectarea unor asemenea dispoziţii imperative, respectiv jurisdicţia TAS, înseamnă excluderea din fotbalul mondial. Instanţa va pronunţa o hotărâre legală şi temeinică, iar lucrurile sunt într-un curs natural. Cea mai probabilă soluţie va fi una de achitare, nu numai că fapta nu exista. Abuzul e în altă parte şi s-a demonstrat, e la domnul Adrian Mititelu”, a explicat Ciubotă.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS