17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVice-campionul european la box, Bogdan Juratoni, felicitat de ministrul Tineretului şi Sportului

Vice-campionul european la box, Bogdan Juratoni, felicitat de ministrul Tineretului şi Sportului

Astăzi, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a susţinut o conferinţă de presă pentru a-l felicita pe vice-campionul european, Bogdan Juratoni, sportivul care a reprezentat România la Campionatul European de box de la Minsk, cucerind medalia de argint în finala categoriei de 75 kg.
În cadrul conferinţei, ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat: „Bogdan Juratoni ne-a reprezentat cu succes în finala de amatori şi ne-a făcut mândri prin prestaţia sa şi prin faptul că a reuşit să obţină şi să aducă în România titlul de vice-campion la box. Vreau să îi mulţumesc şi să îi felicit pe Bogdan, pe antrenori, cât şi întregul staff tehnic, apreciez efortul lor şi ştiu că au avut de înfruntat naţiuni cu tradiţie, care au câştigat în repetate rânduri medalii şi care beneficiază de o finanţare foarte mare comparativ cu ceea ce putem noi să oferim în prezent. Vă asigur că premierea se va face şi în acest caz la timp, precum şi de faptul că vom fi în continuare alături de sportivul nostru şi de tot lotul de box. Sperăm să avem rezultate bune şi la olimpiadă, iar această victorie îmi dă speranţe pentru 2016.”
Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei a luat, de asemenea, cuvântul: „M-am uitat cu plăcere la semi-finale şi finale. Boxul s-a schimbat, s-a întors cu ani în urmă, când lupta de aproape se puncta cel mai bine la nivel mondial. Vreau, alături de vicepreşedintele Francisc Vaştag şi de antrenorii lotului să ne formăm un stil propriu care să ne aducă campioni mondiali.”
Totodată, vicepreşedintele Federaţiei, Vasile Cîtea, a afirmat: „Este un rezultat de excepţie, iar Bogdan a făcut tot ceea ce a putut pentru a obţine această medalie de argint. Trebuie totuşi să îi menţionăm şi pe ceilalţi colegi din lotul României, care s-au remarcat. Boxul românesc este pe un drum bun, avem oameni cu potenţial, însă avem nevoie şi de sprijin din partea celor care doresc să investească în sportul românesc.”
Bogdan Juratoni le-a mulţumit antrenorilor, conducerii Federaţiei şi celor care i-au trimis mesaje de felicitare. De asemenea, sportivul a mărturisit că a avut emoţii în finală, însă crede că ar fi meritat să o câştige. „Am început mai greu şi am pierdut prima repriză şi cred că le-am câştigat pe celelalte două. Până la urmă decizia arbitrilor a fost 2-1. Am avut ceva probleme şi la mână, dar nu m-a încurcat în turneu. Nu pot spune că am pierdut din cauza asta”, a explicat Juratoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS