22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLiviu Crişan a fost ales preşedinte al Federaţiei Mondiale de Karate WUKF

Liviu Crişan a fost ales preşedinte al Federaţiei Mondiale de Karate WUKF

Preşedintele Federaţiei Române de Karate WKC, Liviu Crişan, a fost ales în cadrul Adunării Generale în funcţia de preşedinte al Federaţiei Mondiale de Karate WUKF, fiind anterior prim-vicepreşedinte şi secretar general al acestei organizaţii. Alegerile au coincis cu Campionatul Mondial de Seniori şi Vetarani, care a reunit nu mai puţin de 450 de sportivi din 33 de ţări.
Campionatul Mondial de Karate WUKF a fost organizat de Federaţia Română de Karate WKC la Sala Polivalentă din Capitală, în perioada 5 – 9 iunie, fiind cea mai importantă competiţie de profil de anul acesta.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a ţinut în mod deosebit să salute succesul extraordinar al alegerii lui Liviu Crişan în această înaltă funcţie de conducere şi l-a asigurat de sprijinul său declarând, „Este o mândrie pentru noi să avem încă un reprezentant din sportul românesc într-o funcţie de conducere la nivel mondial.”
Preşedintele Federaţiei Române de Karate WKC, Liviu Crişan, a punctat, de asemenea: „Vreau să mulţumesc Ministerului şi ministrului Nicole Bănicioiu, care a înţeles că organizarea acestui eveniment de amploare, dincolo de obţinerea de rezultate, înseamnă un plus enorm la imaginea României. Sportul este într-adevăr un ambasador extraordinar. La evenimentul care a avut loc zilele trecute România a cucerit 24 de medalii de aur (sunt 116 categorii), cu 10 mai mult decât a doua ţară clasată, Italia şi cu 14 mai mult decât Brazilia. Suntem pentru a treia oară campioni mondiali din anul 2009 până în present şi sper să reuşim şi la următoarele campionate aceleaşi performanţe.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS