17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSport12 medalii pentru atleţii de la „Trişcu“

12 medalii pentru atleţii de la „Trişcu“

Prin rezultatele obţinute la Campionatul Naţional Şcolar de atletism, sportivii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova au plasat această instituţie pe primul loc în clasamentul pe medalii

Atleţii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova şi-au reconfirmat valoarea, obţinând 12 medalii la Campionatul Naţional Şcolar (rezervat LPS-urilor şi CSS-urilor). Competiţia s-a desfăşurat recent la Bucureşti, cu participarea a 539 de sportivi, de la 71de cluburi.
Cele 12 medalii au plasat „Petrache Trişcu“ pe primul loc în clasamentul pe cluburi, iar rezultatele obţinute dau speranţe la noi clasări pe podium luna aceasta la Grand Prix-uri, apoi la Campionatul Naţional rezervat juniorilor, din luna iulie.
Revenind la Campionatul Naţional Şcolar, atleţii de la „Trişcu“ au obţinut trei titluri naţionale, medaliaţi cu aur fiind Luminiţa Achim, dublă campioană în probele de 800 şi 1.500 de metri, şi Sorin Coandă, la 400 de metri garduri. Luminiţa Achim, eleva lui Adrian Tudor, a încheiat cursa de 1.500 de metri în 4:24.88, timp cu care a realizat baremul de participare la Campionatul European de juniori, programat luna viitoare, în Italia, la Riette. Până atunci, trebuie să-şi reconfirme acest barem.
Medaliaţi cu argint au fost Maria Cioveie, la 5.000 de metri, Roxana Ene (400 de metri), Aurel Rotaru (3.000 de metri obstacole) şi ştafeta feminină de 4×400 de metri, din care au făcut parte Luminiţa Achim, Roxana Ene, Ştefania Sandu şi Elena Mandache.
Pe a treia treaptă a podiumului s-au clasat Roxana Ene (200 de metri), Alexandru Corzanu (5.000 de metri), Andreea Zamfir (5.000 de metri), Liliana Manolache (zece kilometri marş) şi ştafeta masculină 4×400 de metri, în alcătuirea Bogdan Stana, Ionel Micu, Sorin Coandă şi Marius Licuţ.

Brânduşoiu: Rezultate peste aşteptări

Cătălin Brânduşoiu, directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, i-a felicitat pe sportivi, care i-au depăşit aşteptările. „Îi felicit pe sportivi pentru munca depusă şi pe antrenorii lor. Am avut ca obiectiv câştigarea a şase medalii şi am luat 12, ceea ce este foarte bine. Mă bucur că Luminiţa Achim a realizat baremul pentru Campionatul European, iar alţi doi sportivi, Roxana Ene şi Sorin Coandă, au şi ei şanse mari de calificare la Europene. Pe de altă parte, Alexandru Corzanu s-a aflat la prima sa medalie. A fost o competiţie care a adunat cam toată «crema» juniorilor şi a avut şi un caracter de selecţie. În luna iunie vor mai fi Grand Prix-urile apoi, în iulie, Campionatul Naţional, unde sper ca aceşti copii, în care avem mare încredere, să repede performanţele. Liceul «Petrache Trişcu» a încheiat această competiţie pe primul loc, se menţine în top şi-şi reconfirmă valoarea în atletismul românesc“, a menţionat Cătălin Brânduşoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS