15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBuleică vrea cu Pandurii în Europa

Buleică vrea cu Pandurii în Europa

Fundaşul craiovean a vorbit, pentru GdS, despre experienţele sale din acest sezon competiţional şi despre viitorul său la Pandurii. Fostul junior al Ştiinţei nu putea să nu-şi arate ataşamentul faţă de Universitatea, punctând că îşi doreşte foarte mult revenirea echipei-fanion a Olteniei în prim-planul fotbalului românesc.
GdS: Alin, iată-te din nou acasă. Cum este în vacanţă?
Alin Buleică: E foarte bine şi sper să mă bucur din plin de această perioadă. Am jucat foarte multe meciuri şi, chiar dacă sunt tânăr, s-a acumulat oboseala.
GdS: Cum a fost perioada petrecută la Universitatea Cluj? Ai devenit foarte iubit în rândul suporterilor ardeleni.
A.B.: M-am simţit foarte bine, m-au primit cu braţele deschise şi sunt într-adevăr iubit acolo. Sincer, a fost mai bine decât mă aşteptam. Sper să nu cadă în Liga a II-a.
GdS: Ai dat câteva goluri importante, unul chiar împotriva echipei la care ai evoluat în tur, CS Turnu Severin. Cum te-ai simţit?
A.B.: Mă bucur foarte mult că am marcat şi că golurile mele au contat în clasament. Noi, jucătorii, ne-am îndeplinit obiectivul, acum rămâne de văzut ce se întâmplă cu licenţa.

„Vreau să mă întorc
la Târgu Jiu“

GdS: În aproximativ un an, ai evoluat pentru trei formaiii. Ai început campionatul la CS Turnu Severin, în iarnă ai semnat cu Pandurii şi ai fost împrumutat la „U“ Cluj. Ce va fi la vară?
A.B.: N-am prea avut continuitate la o singură echipă, dar acum vreau să mă întorc la Târgu Jiu şi să rămân acolo. Mă bucur foarte mult pentru colegii mei de la Pandurii, au format un grup unit şi asta s-a văzut în rezultate. Participarea în Liga Europa nu este întâmplătoare.
GdS: Când ai fost împrumutat la Cluj, antrenorul Petre Grigoraş nu a fost prea încântat. Tu cum te-ai simţit?
A.B.: Mi-a ieşit bine, dar atunci, pe moment, am fost dezamăgit. Am tras de mine şi cred că mi-a prins bine, dar vreau să mă întorc şi să lupt pentru un post de titular. În această perioadă am vorbit cu domnul profesor Cristi Pustai, dar în special cu preşedintele Eugen Pârvulescu, au spus că mă vor la echipă şi sper să facem o treabă bună. Îmi doresc să joc şi în Liga Europa şi să pun şi eu umărul la ascensiunea echipei.
GdS: Crezi că Pandurii are nevoie de întăriri?
A.B.: Orice echipă are nevoie de întăriri.

„Fără bani nu ai cum
să faci fotbal“

GdS: Aş vrea să ne întoarcem la experienţa ta de la CS Turnu Severin. Cum ai caracteriza perioada petrecută la gruparea de la Dunăre?
A.B.: Am fost plecat un an la Petrolul Ploieşti îi voiam să fiu mai aproape de casă. Am crezut că o să fie bine, dar fără bani nu ai cum să faci fotbal. N-ai cum să nu te gândeşti la partea financiară. Sper să nu se desfiinţeze şi să-mi primesc banii pentru care am muncit. Am câştigat litigiul cu ei, acum aştept. Îmi pare rău de suporteri, de băieţi şi în special de Jerry Gane că au făcut o treabă bună, dar recunosc că mă bucur că au retrogradat pentru conducerea de acolo. Nu i-am simţit aproape. Şi-au bătut joc de 40 de jucători.

Ar reveni la Craiova
cu drag

GdS: Se vorbeşte de reînfiinţarea Universităţii, ţi-ai dori să revii la Craiova?
A.B.: O aştept cu nerăbdare şi sper să fie o treabă bună. Nu ştiu dacă m-ar lăsa cei de la Pandurii, dar eu aş reveni oricând. În viitor, sigur voi reveni să joc la Craiova, Universitatea este echipa mea de suflet. Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat, prinseserăm şi noi echipa, venise rândul nostru să arătăm ce putem, dar problemele care au fost ne-au spulberat visele. Nu mă pricep foarte mult la partea de organizare, dar sper să facă rost de banii necesari pentru o echipă competitivă, care să promoveze din primul an.
GdS: Când s-a desfiinţat Ştiinţa ai fost ofertat şi de Dinamo, ce te-a făcut să refuzi?
A.B.: Era prea devreme să ajung în Capital şi nu prea îmi place Dinamo. Aşa am fost crescut, anti-Dinamo. Oferta era tentantă, dar nu tot timpul contează banii, trebuie să alegi în primul rând cu sufletul.
GdS: Ce le transmiţi suporterilor craioveni?
A.B.: Să fie în continuare optimişti şi să ţină steagul sus, să ţină viu spiritul alb-albastru şi să lupte pentru proiectul lor. Craiova nu trebuie să moară.

Se gândeşte
la naţională

GdS: Ce ţi-ai propus pentru viitor?
A.B.: Să rămân la Târgu Jiu şi să joc, iar pe parcurs să plec în străinătate, la un club cu renume şi să câştig cât mai multe trofee. Mi-ar plăcea să-i calc pe urme lui Alexandru Maxim, dar consider că mi s-ar potrivi mai mult campionatul din Spania. Sigur că îmi doresc să joc şi la naţională, mă voi pregăti cât mai bine şi prin evoluţiile mele sper să-l conving pe selecţionerul Victor Piţurcă să mă convoace. Sper ca sezonul viitor să fie al meu, pentru că am multe de demonstrat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS