18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArgint pentru fotbaliştii de la „Decebal“

Argint pentru fotbaliştii de la „Decebal“

Echipa masculină de fotbal a Şcolii Gimnaziale „Decebal“ din Craiova au obţinut medalie de argint la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (ONSS), în cadrul fazei finale a competiţiei, desfăşurată la Călăraşi. În finală, echipa craioveană, pregătită de profesorii Alin Vancea şi Marius Tucă, a fost depăşită de reprezentanta şcolii gimnaziale din Abrud (Alba), care s-a impus cu 2-1, după un gol înscris cu cinci secunde înainte de finalul meciului, după o fază fixă. În semifinale, oltenii au învins, după loviturile de departajare (4-3), echipa din Braşov. În faza grupelor, micuţii fotbalişti de la „Decebal“ se impuseseră tot după loviturile de departajare în disputele cu Alba (scor 4-3) şi Sălaj (scor 3-2).
Portarul echipei craiovene, Robert Mândru, a primit titlul de cel mai bun goal-keeper al turneului. Lotul Şcolii Gimnaziale „Decebal“ Craiova a fost alcătuit din elevi ai claselor a III-a şi a IV-a şi a avut componenţa următoare: Vlăduţ Popa, Geani Dascălu Râcu, Ionuţ Dumitra, Denis Prunaru, Bogdan Luţă, Robert Mândru, Gabriel Diaconescu, Popescu Gabriel şi Cristian Dumitru.
„Ne-am dorit să venim acasă cu o medalie şi am obţinut argintul. Este un rezultat deosebit pentru copii, părinţii lor, pentru noi, ca profesori şi pentru conducerea şcolii, în frunte cu doamna director Emilia Lungulescu. Am terminat competiţia în faţa unor echipe care au reprezentat cluburi. Apreciem eforturile celor care au fost alături de noi“, a spus unul dintre cei doi profesori ai echipei vicecampioane. La turneul final  au obţinut dreptul de participare şcoli din Dolj, Alba, Bucureşti, Buzău, Braşov, Botoşani, Sălaj şi Giurgiu, dar aceasta din urmă nu s-a mai prezentat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS