16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLobonţ, „dirijor“ cu Trinidad-Tobago

Lobonţ, „dirijor“ cu Trinidad-Tobago

Echipa de fotbal României întâlneşte astăzi, de la ora 20.45
(Antena 1), reprezentativa statului Trinidad-Tobago într-un joc amical găzduit de Arena Naţională. Pentru acest joc, selecţionerul Victor Piţurcă a decis să-l numească pe Bogdan Lobonţ căpitanul echipei, trasându-i sarcina să „dirijeze“ jocul colegilor săi mai tineri şi neexperimentaţi. Glumind puţin, „Pisica“ a declarat ieri într-o conferinţă de presă că antrenorul primei reprezentative doreşte să vadă în această partidă amicală mai mulţi jucători noi, printre care se află şi el, deoarece nu a mai fost de multă vreme la prima reprezentativă.
„E un meci de pregătire, cu siguranţă nea Piţi vrea să vadă la lucru jucători noi. Printre ei mă număr şi eu, că nu am mai fost de o bună bucată de vreme la echipa naţională. Ne dorim să lăsăm o bună impresie suporterilor. Nu ne permitem să pierdem, avem destule experienţe negative în trecut de care nu vrem să ne aducem aminte“, a spus Lobonţ, conform Mediafax.
Portarul formaţiei AS Roma a menţionat că a fost emoţionat când a aflat că va fi noul căpitan al echipei naţionale a României. „Am fost emoţionat când am fost anunţat că voi fi căpitanul echipei naţionale. Este o onoare pentru mine să fiu căpitan după Hagi, Gică Popescu, Chivu. Sunt persoane deosebite care m-au ajutat foarte mult. Chivu a fost alături de mine în momente delicate. Atâta timp cât se apelează la mine, voi răspunde prezent echipei naţionale, care mi-a dat foarte mult“, a completat Lobonţ.

Crede în calificarea
la CM din Brazilia

Bogdan Lobonţ a afirmat că jucătorii reprezentativei statului Trinidad-Tobago nu trebuie subestimaţi, chiar dacă evoluează în Kazahstan sau Vietnam. „Trinidad are fotbalişti care joacă în Anglia, la Middlesbrough. Mai au jucători în Kazahstan şi Vietnam, dar oricum nu trebuie subapreciaţi, trebuie trataţi cu respect“, a adăugat Lobonţ, care consideră că imaginea echipei naţionale era afectată şi înaintea incidentului în care a fost implicat jucătorul Gabriel Tamaş săptămâna trecută: „S-a discutat şi o să se mai discute câteva zile despre subiectul Tamaş. Nu am vorbit cu el, imaginea echipei naţionale oricum era afectată. În ultima vreme nu ştiu să fi fost o convocare fără să fie un scandal“.
În privinţa participării la CM din 2014, găzduit de Brazilia, Bogdan Lobonţ a afirmat cu tărie că naţionala României are şanse reale de calificare şi că totul depinde de forma sportivă. „Şanse de calificare sunt. Avem avantajul terenului propriu în meciurile cu Turcia şi Ungaria. Totul depinde de noi, nu stăm la mâna nimănui“, a punctat Bogdan Lobonţ.
Partida amicală România – Trinidad-Tobago va fi arbitrată de o brigadă din Serbia, avându-l la centru pe Milorad Mazici, iar la cele două linii – pe Milovan Ristici şi Igor Radojicici. Arbitru de rezervă va fi românul Radu Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS