17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSeverinul se destramă

Severinul se destramă

CS Turnu Severin a câştigat joi seară, în deplasare, cu scorul de 4-3, în faţa echipei Viitorul Constanţa, într-un meci din etapa a 34-a, ultima a ediţiei 2012/2013 a Ligii I. Golurile gazdelor au fost marcate de Puţanu (‘18), Rusu (‘39 – penalti) şi Chiţu (‘63). Pentru olteni au înscris Roman (‘9), Florin Costea (‘52, ‘77) şi Vranjkovici (‘87).
Viitorul Constanţa: Buzbuchi – Bălaşa, Puţanu, Ţîru, Toşca – Lazăr, Benzar – Chiţu, Herea (’56, Nikolov), Cârstocea (‘56, Mitriţă) – Rusu (‘82, Gavra). Antrenor: Cătălin Anghel.
CS Turnu Severin: Hotoboc (‘89, Mecea) – Dănănae, Bălău, Asanovic, Dzhalilov – Olah, Stoica, Vranjkovici – Neacşa (‘88, Fruntelată), M. Roman (‘80, Biriş), Fl. Costea. Antrenor: Jerry Gane.
Jocul de la Constanţa a fost ultimul pentru CS Turnu Severin în Liga I, gruparea de la Dunăre terminând campionatul pe locul 16, retrogradabil.

„Este o despărţire frumoasă de Liga I“

Antrenorul formaţiei CS Turnu Severin, Jerry Gane, a fost bucuros de rezultatul obţinut la malul Mării Negre, afirmând că echipa sa şi-a luat la revedere de la Liga I cu capul sus. Tehnicianul craiovean a punctat totodată că el nu va continua colaborarea cu severinenii şi în Liga a II-a. „Este o despărţire frumoasă de Liga I. Numai eu ştiu cât am suferit ca să fac această echipă. Totul s-a rupt în momentul în care am aflat că nu vom lua licenţa. Nu pot continua cu aceşti băieţi în Liga a II-a. Cred că aş fi putut reuşi mai multe cu actualul lot. Viitorul? Le prevăd un viitor frumos, nu este uşor să reuşeşti ce au făcut ei. Am deja doi jucători care au primit oferte. Panagopoulos este dorit de Dinamo, Florin Costea este dorit de CFR Cluj, ştiu că au negociat. Nu este vorba doar despre clujeni, mai sunt şi alte echipe interesate. Mă bucur că eu i-am dat imboldul care l-a readus în prim-plan“, a spus Jerry Gane, la Digi Sport.

Costea vrea „afară“

Principalul marcator al severinenilor din retur, Florin Costea, regretă că gruparea de la Dunăre nu a reuşit să se menţină pe prima scenă şi a punctat că așteaptă oferte tentante, în special din străinătate, fiind gata de o nouă provocare. „Din păcate, nu vom evolua în prima divizie, dar noi, la Severin, ne-am făcut treaba și suntem mulțumiți. Am jucat bine și am făcut-o pentru acest oraș. Am venit la Severin să joc cât mai bine, era important pentru mine să adun cât mai multe meciuri. Am vorbit cu CFR, cu mai multe echipe, acum sunt liber de contract. Totuși, încă nu am semnat nimic. Depinde și de ofertă. În primul rând aș vrea să joc în străinătate, dacă se poate“, a spus Costea.

Neacşa, Thomas şi Panagopoulos, doriţi de Dinamo

Un jucător care, cu siguranţă, nu va continua la Severin este Alexandru Neacşa. Fostul junior al Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“ din Craiova, liber de contract, a primit mai multe oferte în această perioadă, cea mai importantă fiind de la Dinamo. Mijlocaşul sibian, de 21 de ani, care a reuşit patru goluri în 24 de meciuri la Severin, se află în tratative avansate cu gruparea din Ştefan cel Mare, o discuţie finală urmând să aibă loc sâmbătă. „Am mai multe oferte, nu doar de la Dinamo. Mâine (sâmbătă – n.r.) mă duc la Bucureşti să vedem dacă ne înţelegem. Ei vor să semnez pe cinci ani, ceea ce mie nu-mi convine, dar dacă e aşa, am zis să-mi dea ceva bani la semnătură şi un salariu lunar de 4.500 de euro, şi să-mi crească în fiecare an cu 1.000. Dacă vor, bine, dacă nu, am de unde alege“, a spus Alex Neacşa, pentru GdS.
„Câinii“ mai vizează doi jucători de la CS Turnu Severin, portarul grec Panagopoulos şi atacantul francez Joel Thomas, ultimul analizând şi o ofertă de la o echipă din prima ligă olandeză.
În „haita“ bucureştenilor se află deja un fost component al grupării oltene de la Dunăre, vâlceanul Alexandru Dandea fiind cooptat încă din iarna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS