19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCarmen Amariei: După definitivarea lotului stabilim obiectivul

Carmen Amariei: După definitivarea lotului stabilim obiectivul

http:http://www.youtube.com/watch?v=BbI_6Oq4q14

Carmen Amariei, noua antrenoare a echipei feminine de handbal SCM Craiova, a fost prezentată vineri, oficial, de către directorul clubului, Bogdan Bălan. În vârstă de 34 de ani, Amariei îşi începe cariera de antrenoare chiar la echipa pentru care a evoluat ultima dată. Handbalista venise în iarnă la formaţia olteană, adusă de antrenorul Bogdan Burcea, dar a jucat doar câteva meciuri, fiind nevoită să se retragă din cauza unei accidentări suferite la umăr. Dublă câştigătoare a Ligii Campionilor, cu echipa daneză Slagelse, Carmen Amariei a semnat pe două sezoane cu gruparea craioveană, şi îşi va stabili obiectivul după definitivarea lotului, mai ales că vrea să aducă în Bănie şi câteva vedete care au făcut parte din lotul Oltchimului. „Obiectivul nu l-am stabilit, deoarece încă lucrăm la definitivarea lotului, apoi se va stabili obiectivul. Am contactat multe jucătoare, cele care au plecat de la Oltchim, şi nu numai. Ne dorim să facem o echipă competitivă şi să impunem obiective cât mai măreţe“, a spus sportiva originară din Cluj. Aceasta a adăugat că a ales Craiova în dauna unei oferte venite din Franţa: „Am avut ofertă de a prelua o echipă din Franţa, dar am răspuns afirmativ ofertei Craiovei, deoarece, stând aici două luni în această primăvară, suporterii m-au încântat. Pentru mine reprezintă o provocare. Vom avea sprijinul necesar pentru a putea să ne îndeplinim anumite obiective. Sunt încrezătoare în ceea ce am acumulat în activitatea mea şi sunt sigură că şi rezultatele vor fi pe placul iubitorilor acestui sport, care sper să ne susţină“.

Anja Andersen ar putea veni la Craiova

Directorul SCM a explicat de ce l-a înlocuit pe Bogdan Burcea, cu care iniţial se înţelesese să-i prelungească pe încă doi ani contractul.
„Schimbarea băncii tehnice am făcut-o în urma unor calcule, a unei atente analize a rezultatelor din sezonul trecut şi, în funcţie de buget, am ajuns la concluzia că şi handbalul poate avea rezultate mai bune şi obiective mai măreţe decât evitarea retrogradării. Cu Amariei vrem să avem o colaborare nu bună, ci foarte bună, cu rezultate foarte bune. O asigur de tot sprijinul şi de cea mai bună colaborare cu conducerea clubului, şi nu numai“, a punctat Bogdan Bălan, care aşteaptă sponsori la club.
Carmen Amariei, care a mărturisit că are ca model antrenorii danezi Anja Andersen şi Jakob Verstergaard, ar vrea să facă un meci de retragere la Craiova cu mari jucătoare ale handbalului european: „M-am gândit la o minigală la care să invit foarte multe jucătoare care au spus ceva în handbalul mondial, cum ar fi Bojana Popovic, Anja Andersen, ca antrenoare, şi multe altele cu care am colaborat bine în atâţia ani petrecuţi în Danemarca şi Franţa. Nu voi mai evolua ca jucătoare, pentru că nu poţi face faţă când te apuci de două lucuri deodată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS