17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa un pas de fericire

La un pas de fericire

Gorjenii au trecut cu bine de Concordia, iar astăzi, dacă o înving pe Astra Giurgiu,
devin vicecampionii României

Pandurii Târgu Jiu a învins, luni seară, în deplasare, cu 1-0 (1-0), pe Concordia Chiajna, într-un meci contând pentru etapa a 33-a, penultima a Ligii I, rezultat care a readus formaţia olteană pe locul secund în clasament, cea mai mare performanţă din istoria clubului. Unicul gol al meciului a fost marcat de Mihai Răduţ, în minutul 8, care a deviat o centrare de la Ibeh de pe stânga. Echipa gazdă a evoluat din minutul 74 cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Bambara. În minutul 90+3, Concordia a marcat, însă golul a fost anulat pentru fault în atac, gruparea din Chiajna retrogradând matematic în urma acestei înfrângeri.
Concordia: Niţă – Apostol (‘28, Roşu), Leca, Ghionea, Bambara – Novac – Serediuc, S. Pană, Purece, Coşereanu (‘76, Bucurică) – Welington. Antrenor: Ilie Stan.
Pandurii: Lazăr – Unguruşanu, Mamele (‘80, Rada), Viera, Al. Vlad – Al. Dan, C. Cristea – Răduţ, Voiculeţ (‘90+1, Predescu), Ibeh – Matulevicius (‘86, Lemnaru). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Coşereanu ‘23, Bambara ‘30, ‘74, Wellington 35, Serediuc ‘67, Purece ‘74, Ghionea ‘90+3 / Mamele ‘42, Unguruşan ‘64, Rada ‘88, Lemnaru ‘90.
Cartonaş roşu: Bambara ‘74.
Au arbitrat: I. Kovacs – M. Nagy, Al. Cerei.

„Nu toate meciurile s-au jucat pe teren“

Antrenorul Concordiei Chiajna, Ilie Stan, s-a arătat dezamăgit de rezultatul cu Pandurii, care a consfințit retrogradarea echipei din Ilfov în Liga a II-a. „Am dat cu piciorul unei munci de un an. Acum n-avem ce face, așteptăm să vedem ce se va decide cu licența. Eu încă sper la o decizie favorabilă nouă. Am făcut multe greșeli, care ne-au costat. Le-am dat posibilitatea jucătorilor tineri să joace în Liga I, să aibă continuitate, am avut mare încredere în ei, dar ăsta este fotbalul. O mare parte din vina retrogradării o au și jucătorii. Fotbalul se face și cu caractere, cu oameni adevărați, puternici. Nu se poate ca acei jucători tineri, pe care eu i-am adus, să creadă că au venit la Chiajna doar ca să doarmă, să se antreneze și să piardă nopți. Eu am greșit că nu i-am dat afară din iarnă“, a spus „Iliesta“, la Dolce Sport. „Nu cred că toate partidele s-au jucat pe teren și este păcat, mai ales pentru acești tineri, că n-au reușit să se mențină în Liga I. E clar că au fost și greșeli intenționate de arbitraj“, a completat Stan.

Pustai: Putem vorbi despre podium

Antrenorul pandurilor, Cristi Pustai, a afirmat la finalul meciului că echipa sa poate termina pe locul secund în urma victoriei de la Chiajna, dar totul depinde de rezultatul meciului de astăzi, de pe teren propriu, de la ora 21.30 (Digi Sport 1), cu Astra Giurgiu. „După acest rezultat se poate vorbi despre faptul că Pandurii Târgu Jiu poate fi vicecampioană. Am câştigat ce am pierdut cu o etapă înainte, dar suntem în luptă pentru clasarea pe podium. Sunt mândru de echipa mea. Cu un meci înainte de final ne batem pentru podium. A fost un meci destul de sărac în faze, noi am marcat la al doilea contraatac. A fost un meci cu miză. Este foarte important că depindem numai de noi. Am spus de când am venit la Pandurii că noi suntem cel mai mare adversar al nostru“, a spus tehnicianul oltenilor, punctând că este supărat pe LPF pentru că a programat jocul cu Astra la o „distanţă“ atât de scurtă de meciul cu Chiajna. „Ar trebui să avem aceleaşi şanse, dar noi la noapte (luni – n.r.) suntem pe drum şi avem doar o zi (ieri – n.r.) să pregătim meciul cu Astra“, a spus Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS