13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii A joacă decisivul la Han

Juniorii A joacă decisivul la Han

Play-off-ul Campionatului Naţional de juniori se apropie de final, astăzi fiind programată etapa a 5-a, penultima a competiţiei. La juniori A, în seria a 5-a, unde sunt comasate formaţiile din Bănie, lupta pentru prima poziţie este foarte aprigă şi se dă în doi: Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi CSJ Ştiinţa U Craiova, LPS Piteşti şi CSM Vâlcea completând doar „careul de aşi“. Astăzi, de la ora 12.00, la Hanul Doctorului se va disputa întâlnirea care poate decide campioana zonală, „şcolarii“ lui Gică Barbu pornind cu avantajul propriului teren, plus un punct avans în clasament.
Managerul de la „GP“ Craiova, Paul Răducan, a afirmat că şi-ar dori să bifeze succesul în această confruntare cu CSJ şi echipa sa să-şi adjudece matematic prima poziţie la acest nivel, după ce în alte şase categorii de vârstă şi-a asigurat supremaţia. „Va fi un meci dificil, cu un adversar bun, cu jucători mai mari cu un an decât ai noştri; la ei evoluează copii născuţi în 1994, iar la noi, în 1995. Dacă am încheia pe prima poziţie şi la juniori A, ar fi a şaptea grupă cu care am aborda fazele superioare ale competiţiilor naţionale, un lucru care nu stă la îndemâna oricui. Avem deja şase grupe participante la turneele zonale, semifinale şi finale, fiind vorba despre cele cu copii născuţi în 2003, 2002, 2001, 2000, 1998 şi 1996, iar mâine (astăzi – n.r.) ar putea accede şi cea de 1994. Din punct de vedere al rezultatului, ar fi OK să ne calificăm la turneul final, pentru că astfel copiii aceştia ar progresa şi pe noi asta ne interesează. Scopul şcolii noastre este să găsim copii talentaţi, să-i prelucrăm şi să-i promovăm în Liga I sau în campionatele din străinătate. Acela este rezultatul finit al muncii noastre“, a spus Paul Răducan, pentru GdS. „Cu siguranţă că îmi doresc să câştigăm meciul cu CSJ, pentru că este un test pentru noi toţi şi, în fond, este o competiţie. Rivalitate între noi şi CSJ există doar pe teren şi este una sportivă, în afara lui ne strângem mâinile şi ne respectăm“, a completat managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“.

Pâncu: Putem câştiga

Directorul clubului CSJ Ştiinţa U Craiova, Bogdan Pâncu, a afirmat că meciul de astăzi, de la Han, trebuie câştigat cu orice preţ, el precizând că are mare încredere în elevii lui Daniel Mogoşanu. „Este un joc foarte important, decisiv, în care învingătoarea termină automat pe primul loc. Putem câştiga la Han şi cu siguranţă că băieţii vor face tot ce este posibil să se întâmple asta. Nu există favorită în acest joc, echipele sunt apropiate valoric, cu un plus pentru noi, cel puţin aşa văd eu lucrurile, şi sper să confirmăm. Avem ceva probleme de lot, Ionuţ Mârzeanu şi Claudiu Bălan sunt incerţi, dar sperăm ca lucrurile să fie bine la ora jocului şi să-i putem folosi“, a declarat Bogdan Pâncu, pentru GdS.
Alberto Vălimăreanu, unul dintre jucătorii importanţi ai CSJ Ştiinţa U Craiova, a spus că el şi colegii săi sunt gata să revină pe prima poziţie a clasamentului şi să rămână acolo până la final. „Ne-am pregătit bine şi ne dorim să revenim pe primul loc. Nu sunt cu nimic mai buni decât noi şi sperăm să câştigăm la Hanul Doctorului. Suntem pe doi, pentru că am jucat la Sopot meciul de «acasă», din turul play-off-ului, şi terenul ne-a dezavantajat… Altul ar fi fost rezultatul dacă am fi jucat pe «Deselnicu» sau «Zoltan Crişan». Acum trebuie să îndreptăm lucrurile“, a spus Vălimăreanu, pentru GdS.
Istoricul confruntărilor din acest sezon este următorul: în campionatul regulat: „GP“ – CSJ 1-0 (în tur), CSJ – „GP“ 4-1 (retur); în play-off: CSJ – „GP“ 1-3. Partida de astăzi, a patra între cele două echipe, va fi arbitrată de o brigadă compusă din Marian Balaci (Severin) – Daniel Mitruţi şi Dragoş Iliescu (ambii din Craiova).
Ocupanta primei poziţii în clasament se va califica la turneul final (2-6 iunie), unde vor participa cele mai bune opt echipe din ţară, ce vor fi împărţite în două grupe, câştigătoarele acestora urmând să lupte pentru trofeu la Buftea, pe 14 iunie.

CN de juniori, seria a 5-a

Juniori A, etapa a 5-a din play-off: astăzi, ora 12.00: LPS Piteşti – CSM Vâlcea, „GP“ Craiova – CSJ Ştiinţa U Craiova.
Clasament: 1. „GP“ Craiova 20 de puncte, 2. CSJ Ştiinţa U Craiova 19, 3. LPS Piteşti 10, 4. CSM Vâlcea 8.

Juniori B, etapa a 5-a din play-off: astăzi, ora 14.00: Alro Slatina – CSJ Ştiinţa U Craiova, Interstar Sibiu – „GP“ Craiova.
Clasament: 1. „GP“ Craiova 30 de puncte, 2. Alro Slatina 11, 3. Inter Sibiu 10, 4. CSJ Ştiinţa U Craiova 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS