19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCopiii de la Washi, medaliaţi în Italia

Copiii de la Washi, medaliaţi în Italia

Karatiştii de la Washi Craiova au obţinut şase medalii la Campionatul European de karate fudokan de la Caorle (Italia). Micuţii au primit cupe imense, sub forma globului pământesc.

Sportivii de la clubul Washi Craiova s-au întors din Italia, de la Campionatul European de karate fudokan, cu şase medalii, dintre care două titluri europene, trei medalii de argint şi una de bronz. Competiţia, una de anvergură, găzduită de oraşul Caorle, aflat lângă Veneţia, a adunat la start peste 800 de competitori. Elevii lui Daniel Antici şi Simona Cojocariu au fost printre cei care s-au remarcat, concurenţa cu ruşii şi reprezentanţii celorlalte ţări cu tradiţie în acest sport fiind acerbă.

Unii au cucerit
mai multe medalii

Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului şi au cucerit medalia de aur, echipa feminină de kata sincron (copii 1), alcătuită de Andra Ştefanovici, Alexandra Ţecu şi Irina Tudorin, dar şi echipa de en-bu mixt (copii 1), formată din Andra Ştefanovici şi Marius Marogel. Pe lângă cele două medalii de aur, Andra Ştefanovici (copii 1) a obţinut şi o medalie de argint, la kumite. Dublă medaliată a fost şi Irina Tudorin (copii 2), care, pe lângă aurul de la kata sincron, a mai luat argint la kumite. A treia medalie de argint pentru delegaţia de la Washi Craiova a fost adjudecată la echipe masculin, (copii 3), la kata sincron. Din echipă au făcut parte Mario Rădulea, David Dumitraşcu şi Mihnea Trifănescu. Ca şi alţi colegi, Mario Rădulea şi David Dumitraşcu au cucerit câte două medalii, aceştia câştigând bronzul făcând pereche la en-bu. În vecinătatea podiumului, pe locul patru, s-a clasat echipa de en-bu mixt, (copii 2), formată de Irina Tudorin şi Răzvan Gigea.

Au vizitat şi Veneţia

Daniel Antici s-a arătat mulţumit de rezultate: „Au fost peste 800 de sportivi, copiii noştri au obţinut rezultate bune. Au avut emoţii şi până să urce pe podium au trecut de tururi de calificări. Unele cheltuieli pentru acest concurs au fost suportate de distribuitorul de energie din zona Olteniei“. După încheierea competiţiei, copiii, cu medaliile la gât, au profitat că se află în vecinătatea Veneţiei şi au vizitat oraşul supranumit „Oraşul de pe Ape“ sau „Oraşul dragostei“.
Sportivii care au urcat pe podium au primit medalii şi cupe deosebite, mult mai mari decât cele obişnuite, în forma globului pământesc.
Clubul Washi ar fi trebuit să găzduiască pe 1 iunie, la Craiova, un stagiu de pregătire condusă de sensei Dan Stuparu, dar şeful karate-ului românesc s-a stins din viaţă la sfârşitul lunii trecute. Următorul concurs internaţional pentru clubul Washi Craiova va fi Campionatul Mondial de karate fudokan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS